Vosganian îl păruiește pe Ponta. Relația ALDE-Pro România, din ce în ce mai tensionată


Vosganian îl păruiește pe Ponta. Relația ALDE-Pro România, din ce în ce mai tensionată

Ponta a anunțat miercuri că parlamentarii Pro România nu vor acorda votul de învestitură Guvernului Orban și a lansat un atac către partenerii de alianță, cei din ALDE, după ce oamenii lui Tăriceanu au decis să susțină guvernarea liberală.

CITIȚI ȘI: Se rupe lanțul de iubire? Ponta, atac la Tăriceanu: "Nu știu dacă îl mai susțin de Diaconu, fiind aliați cu PNL"

"Avem o singură alianță între Pro Romania și ALDE, anume pentru susținerea candidatului Mircea Diaconu. Noi îl susținem pe Mircea Diaconu, nu știu dacă cei de la ALDE, acum fiind aliați cu PNL-ul care îl au pe Iohannis candidat dacă pot să îl susțină pe Diaconu", a declarat Ponta după consultările cu premierul desemnat, Ludovic Orban.

Răspunsul celor din ALDE nu a întârziat să apară. Purtătorul de cuvânt al partidului condus de Tăriceanu, Varujan Vosganian, l-a ironizat pe Ponta privind decizia de a nu vota Guvernul Orban întrebându-l dacă o susține pe Viorica Dăncilă și dacă se întoarce în PSD. 

Totodată, Vosganian i-a transmis lui Ponta că Mircea Diaconu este candidatul ALDE la prezidențiale, dar că nu știe dacă mai este și al Pro România. 

"Am o simplă întrebare pentru Victor : urmând același raţionament bizar, înseamnă că el, dacă nu votează guvernul Orban, o susţine pe Viorica Dăncilă şi se întoarce în PSD?!

Ca să fie limpede, noi reconfirmăm, dacă mai era nevoie, că Mircea Diaconu este candidatul nostru pentru funcția de președinte al României. Sperăm că va fi, în turul al doilea, un contracandidat redutabil pentru Klaus Iohannis, ceea ce face ca Viorica Dăncilă să fie acum adversarul nostru în atingerea acestui obiectiv. Nu ştiu dacă mai avem acelaşi candidat la preşedinţie ca dl Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a sustine formarea noului Guvern, si, în consecinţă, protecţia oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem şi aceiaşi adversari politici.

Cât despre anul de graţie 2005 când am introdus cota unică, dacă domnul Ponta regretă modelul prealabil al impozitării progresive din timpul guvernării PSD, îi reamintim că impozitarea pesedistă pe cote progresive începea de la 18% şi se încheia la 40%. Îl rugăm pe dl Ponta să ne spună, pornind de la cota unică actuală de 10%, care sunt categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul pe salariu şi cam la cât", a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.