DOCUMENT Plângere penală împotriva lui Raed Arafat și a conducerii ISU


DOCUMENT Plângere penală împotriva lui Raed Arafat și a conducerii ISU

Gruparea civică Reset anunță că a depus vineri o plângere penală împotriva conducerii IGSU pentru mușamalizarea înregistrării video privind intervenția ISU în cazul tragediei de la Colectiv. Vizați sunt Raed Arafat, Orlando Șchiopu și Mihai Guță. 

CONSULTAȚI ȘI: Colectiv, imagini horror ascunse timp de patru ani. Unul dintre șefii ISU cedează nervos și înjură morții: „Lasă-i în p**a mea!”

VEDEȚI ȘI: VIDEO Un șef IGSU se răstește la Tolontan. Jurnalistul l-a mitraliat pe colonel cu întrebări privind filmarea ascunsă în cazul tragediei de la Colectiv

Gruparea civică Reset acuză conducerea IGSU că a încălcat  articolul 275 alin. 1 din Codul Penal care spune următoarele: "Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani".

Redăm mesajul grupării civice Reset:

"În urma dezvăluirilor de ieri în care am aflat cu stupoare că șefii IGSU a tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenției în cazul Colectiv, grupul civic Reset a formulat un denunț împotriva conducerii IGSU:

- Raed Arafat
- Orlando Șchiopu
- Mihai Guță

pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal.

Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus.

Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a „salvatorilor”, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund.

Suntem singuri și ne avem doar pe noi ! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim", transmite Reset.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.