Dăncilă, parașutată definitiv de la Palatul Victoria. Guvernul Orban a trecut de votul de învestitură


Dăncilă, parașutată definitiv de la Palatul Victoria. Guvernul Orban a trecut de votul de învestitură

Guvernul Orban a trecut luni de votul de învestitură cu un număr de 240 de voturi. Marilen Pirtea și Marcel Vela (PNL) au declarat că Guvernul Ludovic Orban a trecut cu 240 de voturi pentru. Inițial erau rumori privind posibilitatea de a nu se întruni cvorumul necesar desfășurării procesului votului de învestitură. Cu toate acestea, 241 de parlamentari au fost prezenți în sală, respectiv 178 deputați și 63 de senatori, iar 240 au votat pentru Guvernul Orban.

Au votat de la PRO România Georgian Pop, Mircea Banias, Liviu Ioan Balint, Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Florea Damian și Meiroșu Emilia. De la PSD au votat Eugen Gioancă, înlocuitorul lui Claudiu Manda după ce acesta a devenit eurodeputat, Cristina Burciu, Remus Borza, Elena Hărătău și Marius Bota. De la independenți au votat Marian Cucșa, Adrian Dohotaru, Mihăiță Găină și Emanoil Savin.

De subliniat că deși grav bolnavă, senatoarea USR Nicoleta Dinu a venit azi să voteze învestirea Guvernului Orban.

Amintim că în cursul dimineții a existat o dispută în cadrul Pro România, cel puțin aparentă, între Ponta și Mihai Tudose. Mihai Tudose ar fi determinat o serie de parlamentari Pro România să voteze Guvernul Orban. Teoria potrivit căreia disputa în Pro România a fost una aparentă este cea că Ponta a jucat cartea de opozant al învestirii Guvernului Orban pentru a-și păstra deschiderea către fostul partid pe care l-a și condus și anume PSD. 

CITIȚI ȘI: Trădare sau manipulare marca Pinocchio? Cât de reală este cearta dintre Victor Ponta și Mihai Tudose

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.