FOTO VIDEO Fake news-ul "Sârmei" Firea, DINAMITAT! Mizeria propagandei PSD


FOTO VIDEO Fake news-ul "Sârmei" Firea, DINAMITAT! Mizeria propagandei PSD

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe pagina sa de Facebook un fake news de toată frumusețea. Concret, Firea a distribuit o poza în care președintele Iohannis ar părea să aibă cască. De aici și pănă la acuzele Gabrielei Firea că președintelui i s-ar șopti în cască la conferințele de presă a fost doar un pas.

Informația a fost combătută chiar de către Klaus Iohannis care a și fost întrebat în timpul conferinței dacă are cască. Răspunsul președintelui a fost: "Mă bănuiți câteodată că fără copiuță nu merge? Nu cred că mă bănuiți de așa ceva!"

Șeful statului le-a demonstrat jurnaliștilor că nu are căști în urechi și a făcut un gest care să indice că toate răspunsurile sunt ale sale, nu ale consilierilor. În același timp ar fi fost foarte dificil ca cineva să poată vorbi fluent într-o conferință de presă în momentul în care i se șoptește în cască.

Vedeți video cu reacția președintelui de la 58:40:


Fake news-ul a fost preluat rapid pe grupurile și de site-urile apropiate de PSD și a fost propagat inclusiv de Viorica Dăncilă, în declarațiile de presă pe care le-a susținut ca replică la conferința președintelui, la doar jumătate de oră după acesta: ”Eu, după cum vedeți, spre deosebire de domnul președinte nu am cască”, a transmis ironic fostul premier.

Între timp au apărut și imagini care arată clar faptul că președintele nu a avut cască. Fotoreporterul Octav Ganea, de la Inquam Photos, a publicat o fotografie care a demontat complet fake news-ului Gabrielei Firea, rostogolit în mediul online de social-democrați:

”Chiar și atunci când suntem scoși din sală reușim să demontăm știrile false. Fotografie realizată din afara sălii în care președintele în funcție și candidatul la Președinția României, Klaus Iohannis, susține o conferință de presă, după ce fotojurnaliștii au fost înlăturați din sală, în București, 13 noiembrie 2019”, a scris fotoreporterul Octav Ganea, lângă fotografia publicată pe Facebook.

Vă prezentăm galeria foto, a doua poză fiind realizată de fotograful Octav Ganea de la Inquam Photos:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.