Disperare în PSD: Dăncilă vrea să scape de Florin Cîțu prin moțiune simplă. Motivul ridicol invocat de aceasta și răspunsul ministrului Finanțelor


Disperare în PSD: Dăncilă vrea să scape de Florin Cîțu prin moțiune simplă. Motivul ridicol invocat de aceasta și răspunsul ministrului Finanțelor

Nici nu a fost bine instalat guvernul Orban că pesediștii se gândesc la variante disperate pentru a scăpa de miniștrii incomozi. Așa se face că Viorica Dăncilă a anunțat miercuri seara că PSD va depune săptămâna viitoare în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Motivul este unul de-a dreptul aberant: Dăncilă spune că ministrul de Finanțe trebuie să dea explicații cu privire la creșterea euro.

„La începutul săptămânii viitoare vom depune o moțiune simplă pentru domnul Cîțu în Senatul României, având în vedere creșterea euro, creștere care îi afectează pe români”, a anunțat Viorica Dăncilă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

În realitate, PSD este singurul vinovat pentru situația dezastruoasă din economie, de vreme ce liberalii au preluat guvernarea de prea puțin timp. În plus, datele ofciale ale BNR susțin ipoteza eșecului PSD din economie.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: BNR confirmă dezastrul lăsat de PSD în economie: în câteva luni datoria externă a României a crescut amețitor

În realitate, pesediștii sunt îngroziți de faptul că liberalul a găsit zeci de nereguli la Ministerul de Finanțe, lăsate drept moștenire de predecesorul său, Orlando "discotecă" Teodorovici. Anterior, Florin Cîțu anunța chiar că ar putea să le facă plângere penală la DNA lui Dăncilă și Teodorovici pentru deturnare de fonduri publice și delapidarea fondului de rezervă. Acesta este motivul real pentru care PSD încearcă cu disperare să scape de ministrul incomod.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Dăncilă și Teodorovici, vizați de o plângere penală la DNA, fiind acuzați de deturnare de fonduri publice și delapidarea fondului de rezervă. Numele Simonei Halep, folosit de pesediști pentru a fundamenta finanțarea

De altfel, ministrul Finanțelor a avut o reacție pe pagina sa de Facebook, spunând că va aduce în Parlament toți directorii MFP și ANAF care au lucrat cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, demonstrând cu date dezastrul lăsat de PSD.

Redăm mesajul liberalului:

"Momentul adevarului.

Va anunt o premiera in cazul motiunii simple care ma vizeaza, la Senat.

Pentru prima oara in istorie voi aduce in Parlament cu mine toti directorii din MFP si ANAF care au lucrat cu fostul minstru si cu Darius Valcov la elaborarea bugetului, a rectifcarii din august si mai ales la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021.

Vor fi prezenti cu date si documente oficiale care vor arata:

- Viorica Dancila si Eugen Teodorovici stiau din martie ca vor depasi tinta de deficit

- situatia executie bugetare si mai ales estimarile pentru final de an la momentul in care am preluat mandatul.

In conferinta de presa pe care o voi tine inainte de motiune, ii voi lasa pe directorii respectivi sa va prezinte datele reale cu documente. Sa vedem atunci cine-i minte pe romani.

Va garantez ca rezultatul este unul neplacut pentru Dancila si Teodorovici.

#RomaniiTrebuieSaStie #RomaniaFaraPSD"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.