Klaus Iohannis îl bagă-n corzi pe Raed Arafat. Guvernul Orban, așteptat să ia o decizie


Klaus Iohannis îl bagă-n corzi pe Raed Arafat. Guvernul Orban, așteptat să ia o decizie

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat joi la Galați cum rămâne cu schimbarea lui Raed Arafat din funcția de secretar de stat.

Astfel, Iohannis a răspuns că a solicitat o soluție de la Guvernul Orban, iar, în acest sens, Executivul va face o evaluare în legătură cu care vor fi cerute lămuriri de către președinte. 

"Am solicitat o soluție de la Guvern și aștept săptămâna viitoare să primesc un răspuns lămuritor, ca să nu spun altceva. Nu o să fac eu o evaluare, dar Guvernul va face o evaluare și voi insista pe lămuriri în acest sens", a spus Iohannis.

Amintim că s-a cerut în repetate rânduri demisia sau demiterea lui Raed Arafat în contextul filmării intervenției ISU în cazul tragediei de la Colectiv, ascunsă de autorități, care a arătat că forțele de intervenție erau depășite totalmente de situație. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.