Vâlcov primește o lovitură dură din partea Guvernului Orban. O apropiată a "eminenței cenușii" economice a PSD a fost demisă


Vâlcov primește o lovitură dură din partea Guvernului Orban. O apropiată a "eminenței cenușii" economice a PSD a fost demisă

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Adriana Cotel, a fost demis vineri, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Adriana Cotel a mai ocupat funcții extrem de importante în sistemul medical. Adriana Cotel a fost numită în ianuarie 2019 la conducerea CNAS, la insistențele lui Darius Vâlcov, în perioada în care acesta era consilierul fostului premier Viorica Dăncilă, și a fost demisă în iunie, imediat după ce Vâlcov a demisionat, nota Libertatea. Adriana Cotel a mai condus şi Agenţia Naţională a Medicamentului din octombrie 2018 pînă în ianuarie 2019.

Recorder publica pe 4 martie o anchetă (o puteți citi complet AICI) în ceea ce o privește pe Adriana Cotel. Din cadrul anchetei aflăm că Adriana Cotel a fost asociată în firma Inspire General SRL, alături de buna sa prietenă Mihaela Triculescu care a fost la rândul său o apropiată de-a lui Darius Vâlcov. Ambele au fost răsplătite în urma cârdășiei cu Darius Vâlcov. Adriana Cotel a ajuns la conducerea ANM, apoi CNAS pentru ca acum să conducă Institutul Clinic Fundeni, iar Mihaela Triculescu a fost cocoțată de PSD și Vâlcov în fruntea ANAF până a fost demisă pe 3 iunie.

Totodată, Recorder a pus sub semnul întrebării competența Adrianei Cotel, întrucât și-a ascuns întotdeauna CV-ul de ochii lumii, deși a ocupat funcții publice la cel mai înalt nivel în sistemul medical.

"Nu-și publică CV-ul și nu oferă niciun indiciu despre pregătirea profesională care ar recomanda-o pentru o asemenea funcție, dar asta nu face decât să o propulseze și mai sus. Trei luni mai târziu, pe 25 ianuarie 2019, Adriana Cotel devine președinte cu rang de secretar de stat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Practic, în mâna ei se află soarta celor 16 milioane de români asigurați. Și un buget de 7 miliarde euro!", scria Recorder.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.