Guvernul Orban îi lasă pe pesediști cu buza umflată. Riscul de dezangajare în cazul fondurilor europene a ajuns la ZERO


Guvernul Orban îi lasă pe pesediști cu buza umflată. Riscul de dezangajare în cazul fondurilor europene a ajuns la ZERO

Vicepremierul liberal, Raluca Turcan a anunțat pe pagina sa de Facebook că Ministerul Fondurilor Europene a reușit performața de a avea zero euro decomitere în mai puțin de două luni. Astfel, dacă riscul de dezangajare a fondurilor europene în timpul guvernării pesediste era de peste jumătate de miliard de euro, ministrul Marcel Boloș a reușit să reducă acest risc la zero.

"Performanța Ministerului Fondurilor Europene: ZERO euro decomitere, în mai puțin de două luni!

Riscul de dezangajare a fondurilor europene, preluat de la guvernul PSD la 4 noiembrie, a fost de 557,665 milioane euro. În mai puțin de două luni, ministrul Marcel Boloș a reușit să reducă acest risc la ZERO euro, iar cererile de decontare depășesc 1 miliard de euro.

S-au contractat în avans 467,465 milioane euro care vor fi folosiți pentru investiții, anul viitor.

Comunitățile locale vor beneficia de 389,73 milioane euro pentru investiții în proiecte de dezvoltare, prin Programul Operațional Regional. Alte 251 milioane de euro vor fi dirijați către infrastructura de transport, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Așa cum am promis, banii veniți de la Uniunea Europeană vor fi 100% folosiți în beneficiul românilor și investiți în proiecte.
Pentru anul 2020, ne propunem să accesăm peste 2,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea țării. NU se va mai pierde niciun cent din bani europeni, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani sub guvernarea PSD și NU vor mai exista situații în care banii să fie disponibili, dar să nu fie solicitați!

#GuvernareLiberală", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.