Marcel Ciolacu amenință Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură: "O să începem strângerea de semnături"


Marcel Ciolacu amenință Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură: "O să începem strângerea de semnături"

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, la România TV, că semnăturile pentru moțiunea de cenzură îndreptată împotriva guvernului Orban vor fi strânse în cadrul reuniunii parlamentarilor PSD care va precede începerea sesiunii parlamentare. Ciolacu nu a precizat totuși momentul exact în care va fi depusă moțiunea.

”Vom depune moțiune de cenzură. La prima reuniune a grupurilor parlamentare – așa se practică înaintea sesiunii parlamentare – o să ne strângem și o să începem să strângerea de semnături și în decursul sesiunii vom depune moțiunea de cenzură”, a spus Marcel Ciolacu.

Deși nu a precizat o dată  a inițierii procedurii parlamentare, Ciolacu a afirmat că ”sunt costurile prea mari pentru România” pentru ca PNL să rămână o perioadă mai îndelungată la guvernare.

Ciolacu a spus că un motiv al depunerii moțiunii ar fi refuzul lui Ludovic Orban de a demisiona de la Guvern în cazul în care Curtea Constituțională va spune că asumarea răspunderii pe Legea bugetului este neconstituțională. ”Elegant ar fi să plece acasă. Dacă nu, depunem moțiune de cenzură”, a spus Ciolacu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.