Tăriceanu, culmea nesimțirii și ipocriziei: Glorifică PNL, după ce anul trecut spunea că e condus de „marionete penibile”


Tăriceanu, culmea nesimțirii și ipocriziei: Glorifică PNL, după ce anul trecut spunea că e condus de „marionete penibile”

Călin Popescu-Tăriceanu a intrat în panică, realizând că partidul pe care îl conduce este pe cale să ajungă la groapa de gunoi a istoriei. Acesta a postat pe Facebook un mesaj în care laudă PNL, asta după ce în urmă cu un an spunea că același partid este condus de „marionete penibile”. Tăriceanu și-a început postarea spunând că de 30 de ani servește liberalismul.

Am încercat, în cei 30 de ani de când slujesc liberalismul, să fac tot ce ține de mine să nu trădez ideile liberale. În anii ’90 am militat cu tărie pentru o transformare profundă a României ‘prin noi înșine’, apoi am condus primul guvern liberal de după Revoluție, cel care a adus integrarea României în Uniunea Europeană și a adus o perioadă de bunăstare pentru toți românii. (…) Mișcarea liberală din România poate fi consolidată în viitor. Azi, liberalismul nu mai e reprezentat doar de un partid. Azi, pe această scenă a apărut și ALDE. La 30 de ani de la reînființare urez ‘La mulți ani’ Partidului Național Liberal și tuturor liberalilor!”, a scris Tariceanu, miercuri, pe Facebook.

Tăriceanu susține că nu există în România un partid la fel de glorios ca Partidul Național Liberal al Brătienilor.

„În casa părinților mei de pe fostul bulevard Ana Ipătescu a renascut Partidul National Liberal, în zilele pline de speranță ale sfârșitului de decembrie din anul 1989. Erau acolo Dan Amedeu Lăzărescu, soțul mamei mele, Sorin Bottez, Ionel Săndulescu, Nicu Enescu. Nu există și nu văd cum ar mai putea exista în România un partid la fel de glorios ca Partidul Național Liberal al Brătienilor. De numele lui se leagă independența de stat de la 1877, făurirea Regatului României și înfăptuirea României Mari. Liberalii au introdus reforma agrară, organizarea administrației unitare, cea mai democratică Constituție – cea din 1923”, a mai scris Tăriceanu.

În urmă cu un an, Tăriceanu spunea că „PNL e condus de marionete penibile”.

„Sunt partide care au fost pur și simplu decimate. Unul din aceste partide e PNL, unde o parte din oamenii din generația mea s-au dat la o parte, alții au ajuns să aibă procese agățate de ei. Generația mai tânără după noi, la fel același lucru s-a întâmplat, ca să ajungă partidul să fie condus de niște marionete penibile, care sunt instrumentate de cei care fac astăzi parte din statul paralel. Asta e realitatea”, declara Tăriceanu la Digi24 în martie 2019.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.