Șeful AEP cochetează cu Rusia. Raețchi îl pune la zid: "Schimbul de experiență" cu URSS de la alegerile falsificate din anul 1946 a fost mai mult decât suficient!


Șeful AEP cochetează cu Rusia. Raețchi îl pune la zid: "Schimbul de experiență" cu URSS de la alegerile falsificate din anul 1946 a fost mai mult decât suficient!

Șeful AEP, Florin Mitulețu-Buică, cocoțat de infractorul Liviu Dragnea în funcție, a comis acum câteva zile un act de trădare națională, întrucât s-a întâlnit cu ambasadorul unui stat nedemocratic pentru a lua lecții legate de organizarea scrutinurilor electorale. Concret, Buică s-a întâlnit cu Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București. 

CITIȚI ȘI: Rusia se amestecă pe față în viitoarele alegeri din România. Șeful AEP, întâlnire cu ambasadorul rus pe tema organizării proceselor electorale

În acest context, deputatul PNL Ovidiu Raețchi a atras atenția că România nu are nimic de învățat de la Rusia în materie electorală, fiind una dintre țările cu regimuri autoritare: "chiar zilele trecute a fost dat publicității clasamentul anual “Indexul Democrației” al organizației britanice The Economist Intelligence Unit, Rusia ocupând locul 134 din 167, fiind încadrată în grupul țărilor cu “regimuri autoritare”, la egalitate cu Congo".

"Din punctul meu de vedere, "schimbul de experiență" cu URSS de la alegerile falsificate din anul 1946 a fost mai mult decât suficient pentru România", a mai subliniat liberalul.

Redăm comunicatul deputatului PNL Ovidiu Raețchi:

"Este surprinzător că președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a avut o întâlnire în numele instituției pe care o conduce tocmai cu ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, tema abordată vizând “dezvoltarea unei relații de colaborare între autoritățile administrative autonome specializate în materia organizării proceselor electorale din cele două ţări, în vederea realizării schimbului de experienţă și de bune practici”. Nu știu exact care sunt bunele practici în materie electorală pe care România le poate învăța de la Rusia, și chiar zilele trecute a fost dat publicității clasamentul anual “Indexul Democrației” al organizației britanice The Economist Intelligence Unit, Rusia ocupând locul 134 din 167, fiind încadrată în grupul țărilor cu “regimuri autoritare”, la egalitate cu Congo. Îl informez pe președintele AEP că unul din criteriile care stau la baza Indexului Democrației vizează tocmai procesul electoral și pluralismul, alături de activitatea guvernului, participarea cetățenilor la viața politică, cultura politică și libertățile civile.

Îi sugerez presedintelui AEP ca pe viitor să consulte clasamente similare înainte de a mai accepta astfel de întâlniri și îmi exprim speranța că următoarea întrevedere pe care o va avea cu reprezentantul unui alt stat pentru perfecționarea procesului electoral nu va fi cu Sudan (locul 147), Iran (locul 151) sau Coreea de Nord(ultimul loc). Din punctul meu de vedere, "schimbul de experiență" cu URSS de la alegerile falsificate din anul 1946 a fost mai mult decât suficient pentru România. Reperele noastre în domeniu ar trebui să fie azi state precum Norvegia, Suedia sau Germania, care ocupă primele locuri în clasamentele participării libere la alegeri".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.