PSD fuge de propria moțiune. Relatarea unui deputat: "Aleargă la propriu, se pitesc prin birouri, spun că îi doare capul"


PSD fuge de propria moțiune. Relatarea unui deputat: "Aleargă la propriu, se pitesc prin birouri, spun că îi doare capul"

Ședința Birourilor Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului, programată pentru ora 12:00, a fost suspendată din cauza absenței parlamentarilor PSD, arată g4media

Birourile Permanente trebuiau să stabilească ziua în care urmează să fie dezbătută și votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. 

Potrivit unor surse PSD citate de Agerpres, decizia aparţine reprezentanţilor PSD care au refuzat să participe la şedinţă deoarece au primit informaţii că în reuniunea de Guvern se va adopta o ordonanţă de urgenţă pe tema alegerii primarilor în două tururi. Reprezentanţii PSD aşteaptă finalul şedinţei de Guvern pentru a decide ce vor face în continuare, au precizat sursele citate.

În acest context, deputatul PNL Ovidiu Raețchi a precizat că pesediștii fug și se ascund prin Parlament la propriu, arătând cât sunt de încrezători în moțiunea de cenzură pe care au formulat-o împotriva Guvernului Orban. 

Raețchi: "Atât de încrezători sunt pesediștii în moțiunea lor și atât de pregătiți de anticipate, încât fug de ședința în care ar trebui fixată data votării moțiunii, amânând pe termen nedefinit subiectul  :) . Nu glumesc: fug la propriu, se pitesc prin birouri, spun că îi doare capul. Altfel, sigur, prin emisiuni sunt zmei, au toate voturile necesare, sunt gata și de anticipate de la înălțimea celor 20% cu care sunt creditați în sondaje  :) .

Cum ziceam la începutul anului: PSD este în acest moment un partid atât de mic și speriat, încât trebuie să impunem acum, într-un ritm accelerat, cele mai importante reforme pentru un stat liberal și puternic. Partidul lui Iliescu nu va face decât să danseze ca ursul, pe muzica lui Orban, în timp ce mimează un strop de demnitate. Reforma în justiție, reforma electorală, reforma în sănătate - acum e timpul lor!".

De altfel, premierul Ludovic Orban a declarat marți că PSD nu dispune de numărul necesar de voturi pentru a da jos Guvernul prin moțiunea de cenzură care ar urma să fie votată mâine.

CITIȚI ȘI: Moțiunea bate la ușă. Ludovic Orban: "Suntem pregătiți pentru orice eventualitate"

Mai mult, Raețchi preciza ieri că, potrivit unor calcule, 55 dintre parlamentarii PSD nu se vor regăsi pe viitoarele liste la alegerile parlamentare din 2020. Situația în care PSD nu îi mai susține pe cei 55 pentru a obține un nou mandat în Parlament îi poate determina să saboteze moțiunea de cenzură depusă de propriul partid împotriva Guvernului Orban.

CITIȚI ȘI: Moțiunea anti-Orban poate fi sabotată chiar din interiorul PSD! Raețchi, scenariu care dinamitează planul lui Ciolacu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.