Dan Alexe o DESFIINȚEAZĂ pe Alina Mungiu-Pippidi: își ATRIBUIE gloria pentru victoria Zuzanei Čaputová. ”Polenizează” în Slovacia!

Dan Alexe Facebook

Scriitorul și jurnalistul Dan Alexe o ironizează copios, prin intermediul unei postări pe Facebook, pe politoloaga Alina Mungiu-Pippidi (cunoscută susținătoare a ofensivei PSD-ALDE împotriva Justiției), după ce aceasta s-a pretat să își atribuie, indirect, gloria pentru reușita  electorală din Slovacia a Zuzanei Čaputová, dându-și aere de mare expertă în lupta anti-corupție, ca de obicei.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Dan Alexe.

”Alina Mungiu polenizează în Slovacia…

Alina Mungiu Pippidi își atribuie indirect, în Adevărul, gloria pentru victoria în Slovacia a Zuzanei Čaputová. Spune că țara e așa progresistă pentru că: <recomandarea mea din anul 2003 /…/ a fost dusă de partenerii mei /…/ în Slovacia, unde a avut mai mult succes. Activiştii anticorupţie cu care am lucrat au urcat de pe locul 20 în primele 3 locuri pe liste folosind această lege>.

Sigur, Alina Mungiu putea să candideze ea direct acolo. Doar că, ocupată fiind, s-a mulțumit să polenizeze, declanșând <efectul fluturelui>. Sau, cum zice lozinca Larousse: <Je sème à tout vent>...”, scrie Dan Alexe.