Elena Udrea, mai agramată ca Dăncilă. Favorita lui Băse e însă olimpică la matematica șpăgilor de milioane de euro, unde nu-ți trebuie prea multe cunoștințe de limbă


Elena Udrea, mai agramată ca Dăncilă. Favorita lui Băse e însă olimpică la matematica șpăgilor de milioane de euro, unde nu-ți trebuie prea multe cunoștințe de limbă

Absolventă de Drept, masterandă exmatriculată a Facultății de Teologie de la Universitatea „Babeş-Bolyai” și fostă candidată la prezidențialele din 2014, Elena Udrea scrie pe Facebook ca un elev corijent la limba română. Ea a postat, luni seară, un mesaj euforic în legătură cu candidatura la Primăria Capitalei a lui Traian Băsescu, bărbatul datorită căruia a jucat și ea în liga întâi a politicii, adică în zona rarefiată unde șpăgile sunt de ordinul milioanelor de euro, încâlcând o regulă de bază a gramaticii lb române, aceea de a nu separa subiectul (Traian Băsescu, în cazul de față) de predicat (candidează). Vezi imaginea atașată textului.

Pe lângă greșeala gramaticală de nepermis pentru cineva cu studii avansate, nici postarea în sine nu este prea elaborată, dovedind mai degrabă infantilism și superficialitate la nivel stilistic, dar și o lipsă reală de preocupare pentru candidatura pe care o salută cu entuziasm forțat. E suficient de hârșâită prin politică și justiție (unde are probleme serioase care curând s-ar putea transforma în privare de libertate pe termen lung) ca să știe că vremurile în care era generoasă cu ea însăși și cheltuia peste 40.000 de lei pe zi pe gentuțe și cârpițe sunt greu de întors, chiar și cu Băsescu din nou primar general.

.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.