EXCLUSIV Marian Porojan de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov încalcă legea și AMENINȚĂ pentru a acoperi isteria medicală


EXCLUSIV Marian Porojan de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov încalcă legea și AMENINȚĂ pentru a acoperi isteria medicală

Podul.ro a scris joi despre valul de raportaci care caută să acopere faptul că există oameni care vor să-i accepte invitația medicului Simin Aysel Florescu de la Spitalul ”Victor Babeș” de-a vizita un salon ATI de Covid.

Unul dintre apropiații doamnei Florescu este medicul Marian Poronaj de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, care, în primă fază i-a replicat unui cetățean, Daniel Ioniță, că îl va anunța ”când și în ce condiții”.

Cetățeanul a insistat și, la scurt timp, Marian Porojan și-a șters postarea și a devenit de negăsit pe Facebook. Părea că e doar un alt bluf, însă domnul Porojan a revenit cu amenințări cu tribunalul la adresa cetățeanului.

„M-a amenințat că mă dă în judecată pentru hărțuire și injurii. Când nu m-am lăsat intimidat, atunci a pretins că trebuie să-i trimit un buletin, că altfel nu se poate”, relatează Daniel, în exclusivitate pentru Podul.ro.

Marian Porojan a încălcat deja o dată regulamentul GDPR solicitând astfel de date printr-un mediu nesigur (mesageria Facebook). De altfel, Facebook însăși este subiectul mai multor procese mamut la CEJ pentru că permite astfel de lucruri, compania renunțând la politica ”nume real din buletin” pentru clienții din țările UE.

Nici când cetățeanul Ioniță Daniel a făcut o concesie la drepturile sale, medicul Marian Porojan tot nu a fost mulțumit și s-a făcut din nou nevăzut, blocându-l.

Daniel Ioniță a postat această conversație concluzionând, la fel ca Alin Ciubotariu ieri, că această ”invitație a medicilor” nu este altceva decât o cacealma și că atunci când chiar accepți ”invitațiile” medicilor eroi tresar doar instincte securistice de amenințare și intimidare și nimic mai mult.

Supărat că povestea refuză să se termine, domnul Porojan s-a răzgândit brusc, l-a deblocat pe domnul Ioniță și l-a anunțat că-l va acționa în instanță pentru... încălcarea GDPR. (vezi captura de ecran)

”E ridicol. Am depus deja o sesizare la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal împotriva acestui domn care solicită CNP-urile oamenilor în mod abuziv prin internet și care după aia tot el amenință și înjură pentru că oamenii vor să-i răspundă la invitația susținută de el în mod public în presa centrală”, spune Daniel Ioniță.

Va rămâne de văzut dacă acum prietenii domnului Porojan vor încerca să-i închidă contul și domnului Ioniță, așa cum au încercat cu Alin Ciubotariu și soția sa. Aceasta pare să fie metoda de acțiune ori de câte ori cineva se încumetă să supună ”invitațiile” medicilor eroi la testul realității.

”Profesia medicală nu înțelege încă complet cauzele Covid-19. Aceasta este experiența mea cu boala. Ca atare, consider că actuala panică e complet nejustificată și constituie un act criminal la adresa cetățenilor României. Nu sunt deloc convins de tonul autoritar, panicard și mai nou de intimidările securistice ale medicilor – asta nu mă face dușmanul poporului, nu? Rămâne în continuare valabil acceptul meu la invitația medicilor”, spune Daniel Ioniță.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.