EXCLUSIV Tinerii, mobilizare amplă înaintea alegerilor europarlamentare. Campanii de informare privind importanța votului


EXCLUSIV Tinerii, mobilizare amplă înaintea alegerilor europarlamentare. Campanii de informare privind importanța votului

Social Doers și BIPERO au pus bazele unui proiect numit „Speak Up for Europe” în care angrenează tinerii cu drept de vot să se informeze corect înainte să meargă la urne.

Proiectul este co-finanțat de Parlamentul European și are în vizor educarea și informarea tinerilor asupra votului la alegerile europarlamentare, în condițiile în care mulți tineri nu au mai votat anterior.

Organizatorii îi îndeamnă pe tineri să iasă la vot pentru că „toți trebuie să ne exprimăm opinia pentru a fi ascultați de clasa politică”. Ei promit „o serie de evenimente unde tinerii pot discuta față în față cu candidații români”.

Redăm comunicatul integral:

„Unitate în diversitate pentru un viitor asumat. Proiectul Speak Up for Europe este implementat de Social Doers în parteneriat cu BIPERO și co-finanțat de Parlamentul European, având ca obiectiv principal aducerea la urnele de vot a tuturor tinerilor hotărâți să voteze informat. Fie că vorbim de cei care votează pentru prima dată sau de tineri care au mai votat cel puțin o dată la europarlamentare, toți trebuie să ne exprimăm opinia pentru a fi ascultați de clasa politică.

De altfel, mare parte a echipei noastre va pune pentru prima dată ștampila pe un astfel de buletin de vot.

Cu și pentru tineri, în cadrul proiectului vom organiza o serie de evenimente unde tinerii pot discuta față în față cu candidații români, unul dintre acestea fiind chiar la București. Vor exista și sesiuni de informare în medii specifice tinerilor, dar aceste detalii vor fi făcute publice curând, atât pe website care este încă în lucru, cât și pe Facebook și Instagram.

Ți-a spus cineva că super puterea ta este votul? GET LOUDER ABOUT WHAT REALLY MATTERS! This time it is no fun and games... Speak Up & Go Vote!”, au spus organizatorii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.