Fan Courier, lovită de COVID. 24 de angajați au fost infectați cu SARS-Cov-2. Lucrul cel mai important care trebuie făcut atunci când ne sunt livrate coletele de către curieri


Fan Courier, lovită de COVID. 24 de angajați au fost infectați cu SARS-Cov-2. Lucrul cel mai important care trebuie făcut atunci când ne sunt livrate coletele de către curieri

FAN Courier, una dintre cele mai mari firme de curierat din România, a confirmat că cel puțin 24 dintre angajații săi, manipulanți marfă în depozitul din Ștefănești, județul Ilfov, au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Alți zece angajați au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

”Majoritatea angajaților testați pozitiv erau deja în izolare la momentul efectuării testelor și toți contacții direcți ai acestora au fost izolați și au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile, conform protocolului medical în vigoare. Personalul izolat reprezintă un procent mic din totalul personalului care activează în HUB-ul din Ștefănești. În plus, echipele din depozitul FAN Courier sunt autonome și nu interacționează, astfel că riscul de infectare între echipe este minim. Activitatea companiei se desfășoară la parametri normali, echipele FAN Courier fiind pregătite anterior pentru un astfel de scenariu. Pentru siguranța sanitară a angajaților vom intensifica controlul și triajul epidemiologic”, a spus Cornel Morcov, directorul comercial al Fan Courier.

”Este important de știut că nu există risc de infectare nici pentru angajați și nici pentru beneficiarii expedițiilor, prin intermediul coletelor sau plicurilor expediate”, au adăugat reprezentanții companiei.

„Starea angajaților confirmați cu noul coronavirus e foarte bună. Cea mai mai parte sunt asimptomatici. Pe lângă cei testați pozitiv, mai avem 10 angajați în izolare la domiciliu”, a mai explicat Cornel Morcov pentru Digi24.

„Încă de instaurarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, echipele au funcționat independent, fără a interacționa între ele. Acesta e și motivul pentru care o mică parte din angajații din depozitul Ștefănești au fost infectați, ținând cont că numărul angajaților e mult mai mare. Acești angajați vin din două localități ale județului Ialomița. În total, în depozit lucrează 600 de persoane. (...) „Am înăsprit triajul epidemiologic, suntem foarte atenți la starea de sănătate a angajaților noștri”, a mai spus Morcov.

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a precizat că cei care primesc pachete de la această firmă nu trebuie să dezinfecteze coletele, ci că e important să se spele pe mâini după ce le desfac, la fel ca în cazul oricărui pachet.

„În niciun caz nu aș merge pe pista posibilității transmiterii virusului prin intermediul pachetelor livrate de acest operator”, a spus Rafila.

„Riscul sa se transmita prin colete e minimal. Mai mare riscul e daca te intalnesti cu cineva, daca e schimb de aerosoli, particule, dar nu prin colete. E bine dupa ce ai manipulat coletul, ai deschis ambalajul, sa te dezinfectezi, iar ambalajul sa fie aruncat. Dupa ce ai manipulat orice din afara, e foarte bine sa te speli pe maini, sa te dezinfectezi”, a opinat și secretarul de stat Raed Arafat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.