O polițistă criminalistă, bolnavă de Covid-19, a căzut de la etajul cinci al unui spital din Moscova. La fel au pățit cel puțin trei medici nemulțumiți de felul în care este gestionată în Rusia criza din sistemul sanitar

Un ofițer de poliție a căzut în gol de la etajul al cincilea al Spitalului clinic municipal nr 24 din Moscova, unde era tratat de Covid-19, relatează presa din Rusia, precizând că dramaticul incident s-a petrecut în seara de 30 mai.

Cea mai mare parte a presei ruse a informat că lt-col Iulia B, 45 de ani, expert criminalist al Ministerului de Interne, ar fi murit pe loc. Însă organizația media RBC a precizat că polițista ar fi supraviețuit căderii și ar fi fost transportată la terapie intensivă.

Komsomolskaia Pravda scrie că pacienta fusese internată pe 23 mai după ce fusese testată pozitiv pentru noul coronavirus. Despre cum a ajuns să pice în gol de la geamul spitalului nu se știe mare lucru. Însă astfel de incidente au tot avut loc de la începutul pandemiei de COVID-19, cel puțin trei medici nemulțumiți de felul în care este gestionată întreaga situație căzând, în mod misterios, de la înălțime și pierzându-și viața. Niciunul nu a lăsat în urmă vreun bilet de adio care să indice că ar fi vorba despre o sinucidere.

Până la începutul acestei luni, peste 414.878 ruși  fuseseră infectați cu noul coronavirus, iar cel puțin 4800 de bolnavi își pierduseră viața.