Ovidiu Raețchi, front comun cu Realitatea TV: Autoritarismul tâmp marca Dragnea-Dăncilă nu va opri aflarea adevărului în cazul 10 august!


Ovidiu Raețchi, front comun cu Realitatea TV: Autoritarismul tâmp marca Dragnea-Dăncilă nu va opri aflarea adevărului în cazul 10 august!

CNA a luat marți, 15 ianuarie, o decizie abuzivă în cazul Realității TV pentru relatarea corectă a evenimentelor de la protestul din 10 august, când Jandarmeria a acționat violent împotriva manifestanților. Astfel, joi, 17 ianuarie, va fi oprită pentru 10 minute (de la ora 19:00 la 19:10) emisia postului de televiziune pentru că celor de la PSD-ALDE nu le convine să audă despre violențele săvârșite de Jandarmerie în Piața Victoriei.

În acest context, deputatul PNL Ovidiu Raețchi a atras atenția miercuri, 16 ianuarie, printr-o postare pe Facebook, că regimul Dragnea-Dăncilă încearcă să oprească aflarea adevărului privind gravele violențe săvârșite pe 10 august. 

"Relatarile Realitatii TV despre evenimentele din 10 august au avut un rol major - ca orice perspectiva oferita de presa libera, de altfel - pentru a putea stabili modul in care a avut loc reprimarea protestelor din Bucuresti. Fara marturiile si probele video oferite de reporteri atunci, Comisia de Aparare din Camera Deputatilor, precum si Comisia pentru Drepturile Omului, nu ar fi reusit - cu mari eforturi, e drept, luptand impotriva unei majoritati categorice PSD-ALDE - sa impuna audierea ministrului de Interne si a sefilor din Jandarmerie. In cadrul acelor audieri, desi intrerupte si boicotate in toate felurile, au inceput sa iasa la iveala neregulile care vor permite dezlegarea ghemului de minciuni guvernamentale. Si pentru asta, in numele celor care isi doresc aflarea adevarului despre 10 august, trebuie sa multumim jurnalistilor Realitatea TV si tuturor ziaristilor care s-au aflat atunci in strada. In mod evident, ca in orice stat cu democratie fragila si ambigua, asa cum este Romania in caraghiosul regim Dancila, se fac eforturi pentru blocarea anchetelor si pentru protejarea celor vinovati. Numai ca toate aceste abuzuri specifice autoritarismului tâmp marca Dragnea-Dancila nu pot decat amana pentru o scurta vreme, in fata eforturilor internationale care implica UE si ONU, aducerea adevarului la lumina", a scris Ovidiu Raețchi pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.