România, corigentă la capitolul infrastructură rutieră și feroviară. Comisia Europeană recomandă măsuri pentru redresarea situației


România, corigentă la capitolul infrastructură rutieră și feroviară. Comisia Europeană recomandă măsuri pentru redresarea situației

România deține cel mai mic scor din Uniunea Europeană cu privire la infrastructura rutieră și feroviară. Astfel, Comisia Europeană recomandă să se investească mai mult în această privință.

Recomandările se referă la transporturi, sustenabilitatea transporturilor. Am recomandat ca investițiile să se concentreze pe politicile economice care privesc transporturi. Recomandăm îmbunătățirea pregătirilor și prioritizării proiectelor mari. Dacă privim transportul, România are cel mai mic scor față de alte țări din UE privind infrastructura rutieră și feroviară. Are un scor mai bun în ceea ce privește transportul aerian și serviciile portuare. Noi recomandăm investiții în infrastructură”, a declarat, vineri, Aurora Mordonu, șef adjunct de unitate la Direcția Generală Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri din cadrul Comisiei Europene.

Aurora Mordonu subliniază că UE are un deficit foarte mare în cazul investițiilor private și publice:Investițiile au rămas în urmă foarte mult și sunt foarte mici compoarativ cu situația de dinaintea crizei, a mai spus oficialul european.

De asemenea, Aurora Moronu a adăugat că „România e țara care are cel mai mult spațiu din UE pentru a avea o investiție publică productivă”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.