Secția de teroare a Adinei Florea, umilită la Înalta Curte. Procurorul Portocală, arestat de judecătoare-fane ale PSD, a fost eliberat de magistratul care l-a condamnat pe Adrian Năstase


Secția de teroare a Adinei Florea, umilită la Înalta Curte. Procurorul Portocală, arestat de judecătoare-fane ale PSD, a fost eliberat de magistratul care l-a condamnat pe Adrian Năstase

Arestat preventiv la mijlocul lunii iulie în dosarul Tony Blair, instrumentat de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, fostul procuror DNA Mircea Negulescu va fi eliberat din pușcărie în urma unei decizii a judecătorului Ionuț Matei de la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Judecătorul i-a admis lui Negulescu o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, decizia fiind definitivă.

Informația a fost făcută publică de jurnalistul Alex Costache pe pagina sa de Facebook:

„Momentul adevărului pentru dosarul Secției penale împotriva lui Portocală.

Judecătorul Ionuț Matei de la Înalta Curte i-a dat drumul din pușcărie lui Negulescu.

Orice ar spune unele panarame de presă, Matei e unul dintre cei mai buni magistrați din România. Încredere deplină în el, nu 100 %, ci 1000 %!

Așteptam (ca să îmi fac o idee despre soliditatea cazului) ca dosarul să ajungă la un magistrat adevarat, nu la babe pesediste”.

Mircea Negulesu, 52 de ani, este acuzat de SIIJ că ar fi falsificat probe şi ar fi constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în dosarul Tony Blair, în care a fost pus sub învinuire fostul premier, actual lider al Pro România, Victor Ponta.

Ionuț Matei (foto jos) are în palmares o serie de condamnări „grele”, printre care și cea a fostului premier Adrian Năstase, pe fond, în dosarul Trofeul Calității.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.