UPDATE A fost anunțată data la care se vor pronunța judecătorii ÎCCJ în dosarul angajărilor fictive unde Dragnea e condamnat în primă instanță


UPDATE A fost anunțată data la care se vor pronunța judecătorii ÎCCJ în dosarul angajărilor fictive unde Dragnea e condamnat în primă instanță

UPDATE

Judecătorii ÎCCJ au anunțat data la care se vor pronunța privind dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman și anume 27 mai.

UPDATE

Judecătorii ÎCCJ au decis amânarea pronunțării în cazul lui Liviu Dragnea. Amintim că termenul legal de amânare a pronunțării în cazurile penale este de până la 15 zile. 

"Nu se dă astăzi la Dragnea, se amână pronunțarea.
Avocatul Floarei Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman: Nu am agreat niciodată judecați făcute la ore atât de târziu, fiecare avem un bioritm. Dar va rog să mă scuzați dacă sunt neconcordante.
Instanta: oricum o să amânăm pronunțarea, puneți concluzii scrise", a scris jurnalistul Ionel Stoica pe Facebook.

UPDATE

Judecătorii au anunțat că resping toate cererile avocaților pentru amânarea procesului sau sesizarea CCR și că judecă azi ultimul termen. Acest lucru nu înseamnă neapărat că vor pronunța azi o sentință, completul putând rămâne în pronunțare pentru o dată ulterioară, potrivit g4media.ro. Termenul legal de amânare a pronunțării în cazurile penale este de până la 15 zile. 

Amintim că Dragnea e acuzat de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. În primă instanță a fost achitat pentru instigare la fals intelectual. Procurorul DNA cere inclusiv condamnarea lui Dragnea pentru fals intelectual.

"A respins tot, se judecă astăzi la Liviu Dragnea. Procurorul DNA pune acum concluzii pentru condamnarea liderului PSD.
LE: Procuror DNA: solicitam aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanta de fond!!!", a scris jurnalistul Ionel Stoica pe Facebook.

În acest moment se expun pledoariile finale în cadrul ședinței de judecată. 

UPDATE 

Judecătorii au suspendat ședința de judecată pentru a fi analizate cererile avocaților, inclusiv cea de amânare a termenului pentru o dată ulterioară celei de 5 iunie. 

Totodată, procurorul DNA a cerut respingerea cererilor avocaților lui Dragnea ca fiind inadmisibile. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Sunt dispute majore în sala de judecată de la ÎCCJ privind soluționarea dosarului angajărilor fictive în care Dragnea este condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. 

Concret, unul din avocații lui Liviu Dragnea a cerut amânarea pronunțării pentru o dată ulterioară celei de 5 iunie.

Amintim că CCR a amânat soluționarea sesizării lui Florin Iordache privind completurile de judecători de la ÎCCJ care potrivit deputatului PSD nu ar fi specializate pe cazuri de corupție. 

Florin Iordache reclamă ”refuzul explicit al ICCJ de a aplica o lege adoptată de Parlament şi substituirea în acest mod, implicit, autorităţii legiuitoare prin neconstituirea, în cadrul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de completuri de judecată specializate pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor de corupţie şi a infracţiunilor asimilate”.

Dacă CCR ar admite sesizarea lui Florin Iordache, 170 de dosare de corupție soluționate în perioada 2003-2018 vor fi dinamitate. În afară de Liviu Dragnea, pe lista celor care ar putea să scape sau nu de sentințe se află Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare, Viorel Hrebenciuc, condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu executare, Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare, baronul de Constanța Nicușor Constantinescu, condamnat la 5 ani de închisoare și muți alții.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.