VIDEO Dăncilă: Îl chem pe Iohannis la o confruntare unu la unu. PSD nu va vota Guvernul Orban

"Pentru dărâmarea acestui Guvern fără a exista o soluție de înlocuire și pentru toată lipsa de responsabilitate arătată în ultima perioadă în fața românilor îl chem pe candidatul Iohannis la o confruntare unu la unu", a declarat Viorica Dăncilă după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcția de premier pe Ludovic Orban. 

Vedeți video de la 5:40:Totodată, președintele PSD a precizat că partidul său nu va vota Guvernul Orban și chiar va absenta de la vot.

"Partidele care au votat moțiunea de cenzură au toată răspunderea privind formarea noului Executiv. Iar dacă nu-și asumă repede această răspundere, înseamnă că și-au bătut joc de români și de viitorul țării.

Așa cum am spus și zilele trecute, vreau să fie foarte clar că Partidul Social Democrat nu va vota Guvernul lui Iohannis. În lipsa unui program de guvernare asumat, tot ce avem sunt declarațiile și amenințările liberalilor cu tăieri de pensii și salarii, cu concedieri și restructurări, cu sistarea măsurilor de sprijin pentru antreprenori, cu majorări de impozite și taxe.

Noi nu putem da un vot de încredere unor asemenea oameni care vin să distrugă și să elimine toate creșterile implementate în ultimii ani și vreau să fie foarte clar. Noi nu ne batem joc de viitorul românilor. Nu vom gira aruncarea României în nesiguranță și în sărăcie din cauza unor oportuniști care nu văd mai departe de preluarea puterii! (...)

În calitate de președinte al Partidului Social Democrat și în urma discuțiilor purtate cu președinții organizațiilor județene, am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură a noului Guvern. Cum șapte bărbați, incluzând și Președintele României (de fapt președintele de facto al PNL) au facut efortul de a dărâma acest guvern, mă aștept ca aceiași șapte bărbați să își asume responsabilitatea de a crea majoritatea pentru trecerea noului guvern", a declarat Viorica Dăncilă.