VIDEO. „Viața” în comunism. Copilă de 12 ani, trântită la pământ, agresată și arestată la Hong Kong


VIDEO. „Viața” în comunism. Copilă de 12 ani, trântită la pământ, agresată și arestată la Hong Kong

Scene dramatice, având în prim plan imobilizarea și arestarea unei fetițe de numai 12 ani de către forțele de ordine, s-au derulat, duminică, la Hong Kong, tensionând și mai tare starea de spirit a opiniei publice și așa profund zdruncinată de intrarea în vigoare a legii securității naționale.

Potrivit relatărilor de la fața locului, micuța tocmai ieșea de la cumpărături alături de mama sa când s-a speriat și a luat-o la fugă având pe urme mai mulți polițiști. Aceștia au prins-o și au trântit-o la pământ.

Poliția din Hong Kong a confirmat ulterior arestarea copilei de 12 ani, spunând că s-a comportat „într-un mod suspect”, iar ofițerii au folosit „forța minimă necesară” pentru a o reține.

Recent, autoritățile din Hong Kong l-au reținut și pe magnatul media Jimmy Lai, acuzându-l, în baza noii legi privind securitatea națională, de uneltire cu „puteri externe” în detrimentul autorității. Detalii AICI

Numai duminica aceasta, aproape 300 de persoane au fost arestate de poliţia din Hong Kong în timpul manifestaţiilor organizate în semn de protest faţă de amânarea alegerilor legislative în fosta colonie britanică.

Aceste alegeri urmau să aibă loc duminică şi să permită reînnoirea Consiliului legislativ (Legco, Parlament), fiind unul dintre puţinele scrutine în cadrul cărora cetăţenii din Hong Kong au dreptul să voteze.

Şefa executivului local Carrie Lam, numită de Beijing, a anunţat la 31 iulie amânarea cu un an a acestor alegeri din cauza epidemiei de coronavirus, stârnind furia opoziţiei care intenţiona să-şi exprime opoziţia faţă de guvern.

Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi duminică în cartierul Kowloon pentru a contracara apelurile la manifestaţii lansate pe internet.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.