10 august 2018 nu se compară cu violențele extremei stângi din SUA! Noi ne-am bătut pentru libertate, Antifa vrea comunism


10 august 2018 nu se compară cu violențele extremei stângi din SUA! Noi ne-am bătut pentru libertate, Antifa vrea comunism

“Fără violență!“ Acest apel s-a auzit din decembrie 1989, la Timișoara, iar apoi s-a întins în întreaga țara. Iar la 22 decembrie 1989, Ceaușescu a fugit de frica unor oameni pașnici și neînarmați, dar hotărâți să fie liberi.

Timp de 30 de ani, la manifestațiile anticomuniste din România, de la Piața Universității la mitingul Diasporei, din 10 august 2018, românii s-au comportat exemplar: nu au devastat magazinele, nu au dat foc mașinilor aparținând unor cetățeni nevinovați și nu au atacat civili inocenți. Singurii care au atacat, care au lovit și au bătut cu o brutalitate ieșită din comun au fost bătăușii FSN/PSD. Minerii lui Iliescu, securiștii infiltrați între manifestanții pașnici, așa-zisele “galerii“ ale unor echipe de fotbal sau jandarmii lui Dragnea: acestea sunt forțele care au folosit violența.

De aceea, mi se pare complet incorect și deplasat să comparăm manifestările pașnice ale românilor cu anarhia brutală din Statele Unite, din aceste zile.

Pentru violențele din 10 august 2018, n-a fost sancționat penal nici un jandarm. Mulți dintre capii represiunii sunt și azi în fruntea unor unități ale jandarmeriei. Dosarul e blocat la DIICOT, la aproape doi ani de la evenimente. În schimb, aici, în Statele Unite, ofițerul Chauvin, acuzat că l-a ucis pe George Floyd, a fost imediat dat afară din poliție, iar câteva zile mai târziu a fost băgat în arest.

În Statele Unite, statul de drept funcționează. În România, nu.

Ce vor acum anarhiștii stângii, care devastează America, este să aducă haos și să distrugă chiar statul de drept. Nu vor egalitate de șanse pentru afro-americani dintr-un motiv simplu: din exploatarea inegalității trăiesc, politic vorbind. Doar divizând cetățenii americani pot avea acești anarhiști un discurs: plâng de mila celor oprimați, dar fac tot posibilul să-i mențină în sărăcie.

Studii efectuate de universități prestigioase arată că aceste asalturi anarhice împotriva poliției și a instituțiilor statului american au dus, în final, la creșterea segregării, adâncirea sărăciei și creșterea criminalității în rândul populației afro-americane. Cel mai bun exemplu sunt confruntările din 2014, din Ferguson: datele arată că, după ce a fost acuzată de faptul că ar efectua arestări motivate rasial, poliția a făcut un pas în spate, s-a temut să mai opereze în cartierele majoritar afro-americane, iar crimele în aceste zone au crescut. Dar, desigur, democraților le-au convenit situații de acest tip, ca să aibă de mila cui plânge. În Minnesota, primarul este afiliat Partidului Democrat, iar șeful poliției este afro-american.

Cine se mai bucură și, foarte probabil, întreține aceste proteste: China, Rusia și Turcia. Niște lideri autoritari, dictatori care au ucis dizidenți și au făcut averi uriașe prin corupție, dau acum lecții de democrație americanilor.

Personal, cred că cea mai bună imagine a protestelor care sfâșâie acum America este cea a tinerilor care jefuiesc magazine: Cheesecake Factory, Nike sau Victoria`s Secret, nici unul din aceste bastioane ale capitalismului n-a scăpat. Ei luptă pentru George Floyd? Ce glumă tristă! Să îi comparăm pe acești hoți ordinari cu românii care au înfruntat jandarmii lui Dragnea, luptându-se pentru libertate și stat de drept? Să le fie rușine nefericiților care jignesc astfel sute de mii de români demni, curajoși și cinstiți!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.