Valul de injurii la adresa BOR și a ortodocșilor practicanți e instrumentat pe MINCIUNI grosolane. O campanie agresivă, incultă și stângistă


  • ACP
  • Nov 1, 2020 10:50
  • 3673
Valul de injurii la adresa BOR și a ortodocșilor practicanți e instrumentat pe MINCIUNI grosolane. O campanie agresivă, incultă și stângistă

Valul actual de injurii împroșcate la adresa Patriarhului și a creștinilor ortodocși în presa pafaristă și pe rețelele sociale nu a fost provocat de ultima remarcă mult discutată a ierarhului, deși e clar că orice cuvânt mai ”tare” al clerului devine factor declanșator al atacurilor furioase la adesa Bisericii.

Asta pentru că marele și gălăgiosul cor al celor care înjură Biserica Ortodoxă Română, cu toți slujitorii și credincioșii ei, e foarte divers: de la vechii la noii oameni ai stângii, care sunt susținuți dinspre Moscova ori Bruxelles și au imperativ în programul politic lupta împotriva credinței creștine, la pseudoortodocșii Moscovei și denominațiunile neoprotestante care au ca obiectiv principal ruperea creștinilor ortodocși de Biserică și atragerea în rândurile organizațiilor aferente de cult. Iar Biserica noastră e mare și sunt ușor de găsit și puncte care să fie atacate. Nimeni nu-i ferit de greșeală.

Numai că acuzația principală a anului acesta, insistent reluată de presă, a fost că Biserica ar da posibilitatea infectării unui număr mare de oameni prin organizarea marilor evenimente religioase. 

Prima oară când s-a lansat acuzația asta a fost de Sfintele Paști, când Biserica a vrut să împartă pasca și lumina de la Ierusalim în toate parohiile din țară, ceea ce ar fi însemnat obligatoriu și venirea în contact a unui numar imens de oameni și, astfel, creșterea explozivă a numărului de îmbonlnăviri cu noul coronavirus. 

La acel moment. guvernul și-a dat acordul și a dorit, prin ministrul Vela, să susțină acțiunea de Sfintele Paști a Bisericii, în condițiile în care mare parte din activitățile publice erau interzise din cauza pandemiei. Odată cu acordul guvernului s-au organizat în fiecare parohie echipe de creștini care au participat la distribuirea pâinii sfințite în biserici și a luminii Paștilor către majoritatea familiilor ortodoxe din țară, în strigătele de furie și spaimă din mass-media. 

Ce a urmat, știm cu toții, fiindcă vorbim despre fapte cunoscute și verificabile: numărul infectărilor nu a crescut deloc deși avusese loc o activitate la nivel național, cu un număr foarte mare de oameni, în majoritatea localităților din țară, care nu a fost organizată și coordonată de o instituție de stat. Biserica s-a organizat impecabil și nu au fost niciun fel de probleme.

Asta a făcut să mai scadă volumul injuriilor adresate ortodoxiei românești pentru o perioadă, măcar la cei care acuzau numai pericolul imens al răspândirii coronavirusului din cauza Bisericii. Dar totul s-a reluat în forță odată cu apropierea sărbătorii Cuvioasei Parascheva, în contextul pelerinajului de la Iasi. 

Corul acuzatorilor direct interesați și a celor montați de ei și-a început iar spectacolul de urlete: bigoții vor infecta toată țara și, cu toate spitalele ocupate din această cauză, mulți vor ajunge să fie lăsați să moară. Pe de altă parte, guvernul speriat de creșterea explozivă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus din toată Europa a ezitat să permită pelerinilor din țară să meargă la Iași. 

Marea problemă pentru guvern nu era organizarea evenimentui din partea Bisericii, ci venitul în autobuze și trenuri aglomerate a unui număr mare de oameni, de la distanțe considerabile, până la Iași. De aceea au fost lăsați ieșenii să vină la închinare în fața raclei Sfintei – ei nu veneau de pe drumuri făcute cu CFR-ul ori cu autobuzele de la sute de kilometri. Iar în final, au fost lăsați să se închine Sfintei Cuvioase Parascheva chiar și pelerinii veniți din afara Iașiului. 

Toată armata de contestatari ai Bisericii a făcut zi/noapte zgomot la volum maxim, înainte de sărbătoare și după, aducând Bisericii aceleași acuzații din primăvară. Numai că nici de data asta, la mai bine de două săptămâni după sărbătoarea de la Iași, nu s-a constatat vreo creștere a numărului de infectări ce poate fi legată de evenimentul religios ori de orice alt fel la Iași. 

Ba din contră! Potrivit ultimelor date oficiale raportate de Grupul de Comunicare Strategică, județul Iași are, la 14 zile după sărbătoarea organizată de Biserică, mai puțin de jumătate din numărul de infectări confirmate din județul Cluj, de exemplu, și mult mai puține cazuri decât alte județe cunoscute ca foarte apropiate de modelul de trai occidental, Timiș și Harghita. 

(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/judetul-cluj-are-cea-mai-mare-incidenta-de-infectare-cu-coronavirus-de-419-situatia-in-fiecare-judet-1392178)

Numai că nici acum nu se aud scuze din nicio parte a acuzării, la fel ca după Sfintele Paști, și toată lumea se concentrează pe un cuvânt al Patriarhului. Asta și pentru că, la modul general, realitatea, faptele, contează prea puțin pentru propaganda anti-BOR dar și pentru că în vacarmul actual (cauzat de câțiva vizibili din media) nu mai stau prea mulți să vadă că Biserica a avut iar dreptate, spre deosebire de detractorii ei.  

(Foto: basilica.ro)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.