Guvernul lui Dodon acuză mincinos SUA și UE, împroșcând cele mai mizerabile aberații propagandistice ale Rusiei. Deputatul Iurie Reniță șterge pe jos cu puberul socialist Nagacevschi, sluga penalilor din PSRM


Guvernul lui Dodon acuză mincinos SUA și UE, împroșcând cele mai mizerabile aberații propagandistice ale Rusiei. Deputatul Iurie Reniță șterge pe jos cu puberul  socialist Nagacevschi, sluga penalilor din PSRM

Deputatul și diplomatul Iurie Reniță – candidat al Partidului Unității Naționale (PUN) și fost ambasador al Basarabiei la București – șterge pe jos cu junele socialist care conduce portofoliul Justiției, dubiosul Fadei Nagacevschi, o veche slugă a Igor Dodon care se pretează din nou la atacuri imunde și rusești împotriva a tot ce este european și american.

Sus numitul are tupeul să insiste că R.Moldova este cea mai săracă și nefericită țară din Europa din cauza… granturilor (donațiilor) de sute de milioane de dolari din partea SUA, asta în condițiile în care Rusia nu numai că nu dă bani R.Moldova (aspect evident de-a lungul ultimilor 30 de ani, dar mai și ia, prin diverse scheme de corupție. 

Amintim că festivalul de minciuni al ministrului Justiției vine în contextul în care guvernul aservit lui Dodon, PSRM și Rusiei sabotează în mod premeditat ratificarea acordului de grant în valoare de 90 milioane de dolari oferit R.Moldova din partea SUA, bani de care R.Moldova are nevoie cu disperare. Podul.ro vă prezintă în integralitate acuzațiile lansate de Iurie Reniță, pe Facebook: 

”Actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, face parte din gașca socialistă care s-a manifestat ca un veritabil garçon de la curtea kuliokarului/pungașului Dodon. Infantilul jurist, cu veleități de mare prăvilaș și politician (în realitate o clonă eșuată a tandemului de pretinși juriști Vladik Bătrâncea/Vasile Bolea) excelează din nou prin aberații și ură dodonistă vis-a-vis de tot ce-i european și, mai ales, american. Într-o puerilă abordare, reflectând ‹profund› pe malurile răului Nistru din vila guvernamentală de la Holercani (unde își petrece permanent programul de lucru), acesta readuce în prim-plan naftalinizatele lozinci sovietice și rusești – identificarea chipului dușmanului, dar cu specific moldovenesc: Republica Moldova este cea mai săracă și nefericită țară din Europa din cauza granturilor (donațiilor) de sute de milioane de dolari din partea SUA!

Doar un infantil, neajuns încă la vârstă ‹pubertății politice› și susținut de ortacii corupți ai lui Dodon poate să se comporte în acest mod sfidător și impertinent față de generozitatea inconfundabilă a poporului american și să blocheze noi donații de anvergură pentru cetățenii noștri – 90 de milioane de dolari. Dacă în cazul lui Fadei Nagaveschi ar mai exista și o explicație naturală (individul încă nu s-a maturizat și nu conștientizează ce face), atunci generalul de divizie Victor Gaiciuc la sigur că urmează în continuare ‹sfaturile tovărășești› ale mercenarului rus din războiul din Transnistria, Dmitrii Rogozin, iar bașkanul Găgăuziei, Irina Vlan, așteaptă ‹indicățiile prețioase› de la Kremlin. Doar pentru a le face pe plac rușilor și pentru a-și demonstra condiția de scule docile ale Moscovei, Dodon, Nagacevschi, Gaiciuc, Vlah și alții din tagma lor (‹Aliansu› de nezdruncinat PSRM/PCRM) blochează intenționat aceste donații de 90 milioane de dolari din partea SUA, atât de necesare pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

După 11 iulie 2021 nu trebuie să mai avem la conducere vreun infantil prăvilaș, vreun general care-i organiza permanent ‹guleaiuri/petreceri› la Bruxelles călăului Rogozin sau un bașkan, pentru care doar Rusia este țară-prietenă. Un vot responsabil împotriva corupților și a trădătorilor de Neam și Țară ne va permite să edificăm cu adevărat un viitor proeuropean și pro-românesc pentru toți cetățenii Republicii Moldova”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.