AUR, un partid indezirabil și în R. Moldova. Adela Mîrza: "AD susține PUN la alegerile din 11 iulie"


AUR, un partid indezirabil și în R. Moldova. Adela Mîrza: "AD susține PUN la alegerile din 11 iulie"

Deși AUR încearcă să se afilieze partidului politic european ECR, singurul partid din România care face parte în prezent din această formațiune, ne referim la Alternativa Dreaptă, a anunțat că va susține PUN la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova. 

Redăm comunicatul AD:

"Președintele Alternativa Dreaptă, partid conservator unionist și pro-European din România, membru în consiliul de conducere al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, a anunțat susținerea pentru Partidul Unității Naționale (PUN) la alegerile anticipate organizate în Republica Moldova.

Astfel, Adela Mîrza, președintele Partidului Alternativa Dreaptă, a transmis următorul mesaj: "După cum știți la începutul lunii iulie, frații noștri de peste Prut se pregătesc să își aleagă un nou Parlament. De aceea venim cu un mesaj de susținere pentru Partidul Unității Naționale, partid care a luptat pentru visul unionist încă de la început. Le urăm succes fraților noștri, iar cetățenilor Republicii Moldova le spunem: mergeți la vot! Alegeți responsabil!".

Alternativa Dreaptă promovează și susține relațiile speciale cu Republica Moldova, aspirațiile de integrare europeană ale cetățenilor, precum şi renașterea sentimentului pro-românesc, la nivelul societății din Republica Moldova, cu scopul realizării dezideratului comun al unirii celor două state prin acţiuni ferme şi cuprinzătoare.

Relația cu Republica Moldova trebuie să fie o prioritate pentru România nu doar prin declarații și gesturi simbolice. Comunitatea istorică, de limbă și de cultură și aspirația de unitate fac ca relația României cu Basarabia să ocupe un loc privilegiat, cooperarea și integrarea reprezentând avantaje substanțiale incontestabile pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului".

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.