Premierul Cîțu și guvernarea PNL-UDMR îl ajută pe rusofilul și românofobul Ivan Ceban, politician inventat de Moscova și consiliat de FSB, să fure banii contribuabililor români. Dolganiuc: ”Aici nu e vorba de patriotism, ci de FURT calificat!”


Premierul Cîțu și guvernarea PNL-UDMR îl ajută pe rusofilul și românofobul Ivan Ceban, politician inventat de Moscova și consiliat de FSB, să fure banii contribuabililor români. Dolganiuc: ”Aici nu e vorba de patriotism, ci de FURT calificat!”

Faptul că autoritățile de la București, în frunte cu premierul Florin Cîțu, lideri ai guvernării PNL-UDMR (susținută de PSD) și mai mulți primari sunt gata să-i ofere pe tavă rusofilului și românofobului Ivan Ceban, primar dezastruos al Chișinăului, un fond românesc (detalii AICI) prin care acest pion al Rusiei să aibă acces la bani românești și europeni, a scandalizat o serie de analiști politici de dincolo de Prut, care atrag atenția că premierul României se face complice la furtul din bani publici în favoarea oamenilor Rusiei.

Podul.ro a avertizat – detalii AICI – că pentru a pune mâna pe banii contribuabililor români, care vor ajunge la primarii rusofili și moldoveniști din R.Moldova, și nu direct la comunitățile românești, care întâmpină probleme uriașe, Ivan Ceban (socialist, fost comunist născocit de Rusia și consiliat de FSB) folosește pârghia CALM, un construct moldovenist condus de el și de alți rusofili, construct prin intermediul căruia Ceban va avea acces direct și facil la toți acești bani.  

CITEȘTE și EXCLUSIV: Inventat de Rusia și consiliat de FSB, românofobul Ivan Ceban obține accesul total la BANII românești destinați comunităților din R.Moldova. Cu ajutorul PNL și PSD, care îi oferă pe tavă un FOND românesc pentru primăriile neromânești și moldoveniste

În cele ce urmează, pentru a înțelege mai bine datele problemei, vă prezentăm un sugestiv schimb de replici între Valentin Dolganiuc (fost deputat în Primul Parlament și în următoarele două legislaturi, semnatar al Declarației de Independență și fost viceprim-ministru al R.Moldova) și primarul din Edineț, Constantin Cojocaru. Iată relatarea lui Valentin Dolganiuc:  

”Răspuns adresat primarului de Edineț, domnului Constantin Cojocaru.

CITEȘTE și De ce și-a amintit rusofilul Ion Ceban că vorbește limba română: Rusia construiește un fel de PSD în Basarabia. Primarul Ion Ceban este noul Dodon pe care Moscova îl legendează și-l promovează masiv, cu ajutorul FSB și GRU

Am postat știrea din Ziarul Național, cu privire la întrunirea primarilor din România și Republica Moldova, adăugând următorul comentariu:

‹Lumină, mai multă lumină!

Oare prim-ministrul Cîțu e la curent că cei prezenți în sală se împotrivesc reformei teritorial-administrative și păstrează un sistem administrativ ruso-sovietic?

Și totul se face pentru a ține Republica Moldova pe orbita Moskovei! Nicio localitate din R. Moldova, care a beneficiat de bani românești, nu a devenit mai românească.

Este cineva care gândește pe la București (Președenție, Parlament, Guvern)?›

Primarul de Edineț, domnul Constantin Cojocaru, a replicat:

‹Se vede ca nimeni nu gîndesc (!) pe ambele maluri ale Prutului. Oare chiar numai unul dvs este adevăratul patriot? Eu cred ca este loc pentru patriotism pentru fiecare›.

Domnule primar, 

Aici nu este vorba despre patriotism, ci despre ipocrizie și furt calificat. Este josnic să folosești sentimentele patrioților din România pentru a întreține 896 de primării falimentare. Au apropiat ‹înfrățirile›, ‹cu voie de la poliție›, satele din Basarabia de sentimentul românesc? 

Am vorbit personal cu d. Furdui și l-am întrebat de ce CALM se împotrivește reformei teritorial-administrative, pe care am demarat-o în 1998 și care a fost strivită de către regimul Voronin, de ce nu acceptă un sistem administrativ european, dacă nu vă place românesc, de ce vă place să umblați cu cerșitul pe la Guvern, prin România și prin Europa. Răspunsul a fost atât de ermetic, încât am înțeles ca acest CALM este una din frânele principale.

Să nu spuneți că nu înțelegeți ce am scris aici. 

Așteptați zilele următoare un articol de analiză. Acolo va fi totul destul de explicit”.

Precizăm că Podul.ro va publica în curând analiza domnului Valentin Dolganiuc.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.