Protestatarii, abuzați în Parlament de regimul USL. Birchall: "Inclusiv pentru dreptul de a protesta au murit tineri în Decembrie 1989!"


Protestatarii, abuzați în Parlament de regimul USL. Birchall: "Inclusiv pentru dreptul de a protesta au murit tineri în Decembrie 1989!"

În contextul în care Guvernul Ciucă a fost învestit, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a avertizat noua guvernare că vor exista consecințe devastatoare în cazul în care nu implementează măsurile promise. Pe tema protestului organizat astăzi în Parlament de 3 reprezentanți ai societății civile, Birchall a condamnat abuzurile ce au fost comise împotriva acestora. 

"Sper din tot sufletul să pună în practică ceea ce au promis și să realizeze astfel reformele atât de necesare pentru România. În caz contrar efectele vor fi devastatoare, inclusiv în ceea ce privește încrederea românilor în clasa politică care oricum e la cote de avarie.  

P.S. Sunt regretabile și de condamnat incidentele din Parlament. Este foarte bine că societatea civilă este vigilentă și își exercită dreptul constituțional de a protesta... Inclusiv pentru acest drept, de a protesta, au murit tineri în Decembrie 1989, nu?", a scris Birchall pe Facebook. 

Amintim că în timp ce Guvernul Ciucă primea previzibilul vot de învestitură în Parlament, câțiva protestatari, printre care activiștii civici Diana Voicu și Marian Rădună, au manifestat pe unul dintre holurile instituției contra constituirii USL 2. La un moment dat, un presupus angajat al Parlamentului, deranjat că protestatarii manifestau contra monstruoasei coaliții care i-a oferit o sinecură, a furat pur și simplu bannerul anti-USL și s-a ascuns cu el într-un WC pentru aproximativ 15 minute. 

În timp ce protestatarii erau hărțuiți de presupușii angajați ai Parlamentului, senatorul PSD Streinu Cercel asista pasiv la întreaga scenă. 

Deputatul USR Mihai Polițeanu, care a filmat acțiunea de protest, l-a urmărit pe hoțomanul uselist prin Parlament, însă într-un final i-a pierdut urma. (vedeți AICI video)  



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.