Dăncilă, în centrul atenției la nivel internațional. I se cere oprirea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr


Dăncilă, în centrul atenției la nivel internațional. I se cere oprirea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr

Asociația Internațională a Procurorilor îi cere premierului, Viorica Dăncilă, să oprească procedura de revocare a Procurorului General, Augustin Lazăr, potrivit președintelui comisiei juridice PNL București, Cristian Băcanu.

„Vorbim despre o procedură ilegală, abuzivă, care încalcă legilsația Uniunii Europene, în care Procurorul General a fost iEvaluat direct de către Tudorel Toader (și nu de către procurori delegați - cum prevede legea) și care se află în vădită contradicție cu recomandările MCV”, spune Cristian Băcanu printr-o postare pe Facebook.

Băcanu își exprimă, public, părerea despre ministrul Justiției, Tudorel Toader, conform căreia avocatul consideră că apogeul puterii lui Toader în justiție a trecut și avertizează declinul ministrului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.