Un deputat dinamitează PSD: "Îi acuz de spălare de bani și deturnare de fonduri" O parte din bani au ajuns la "jurnaliștii" Antenei 3


Un deputat dinamitează PSD: "Îi acuz de spălare de bani și deturnare de fonduri" O parte din bani au ajuns la "jurnaliștii" Antenei 3

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a făcut o serie de acuzații la adresa PSD într-o conferință de presă, vineri, cu privire la cheltuiala subvenției de stat.

”Îi acuz deschis de spălare de bani și deturnare de fonduri (…) Vă pun la dispoziție o copie după actul de control a Autorității Electorale Permanente. Este principalul motiv pentru care PSD a schimbat în regim de urgență conducătorul Autorității Electorale Permanente și și-a pus acolo omul care de fapt se face responsabil de spălare de bani și de deturnare de fonduri în special pentru bani negri pentru partid și pentru plata la negru și în alte cazuri prin firmele unor jurnaliști pe care îi vedeți în studiourile centrale de televiziune, în special de la Antena 3 și România TV care sunt prezentați ca și analiști independenți dar care beneficiază la greu de susținerea financiară a Partidului Social Democrat” a declarat Florin Roman.

Deputatul a prezentat la conferința de presă o serie de documente despre care a spus că fac parte dintr-o notă de informare a Autorității Electorale Permanente, după controlul la PSD, potrivit G4Media.

Potrivit acestora, în 2017 și 2018, PSD a plătit sume importante de bani unor firme care ar avea legătură cu jurnaliști, în mod direct sau indirect.

Documentul cuprinde și o listă cu numele acestor firme, dar și cu sumele plătite din subvenții acestora. În documente se precizează sumele sunt aproximative, ”valoarea corectă fiind menționată după finalizarea misiunii de control”.

 Nota de informare cuprinde și exemple concrete de cheltuire a banilor, cum ar fi achitarea de către partid a sumei de 1.770.344 de lei în contul persoanei fizice Corneliu Geană, în 2018. După ce în presă au apărut informații cu privire la subvențiile utilizate de Partidul Social Democrat și după declanșarea controlului Autorității Electorale Permanente, Geană a returnat 1.681.754 lei, se precizează în document.

VEDEȚI AICI DOCUMENTELE PREZENTATE DE FLORIN ROMAN

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.