Avertismentul unui economist pentru PNL și USR: "Preluarea guvernării în acest moment este foarte periculoasă!"


Avertismentul unui economist pentru PNL și USR: "Preluarea guvernării în acest moment este foarte periculoasă!"

Economistul Cristian Păun vorbește într-o postare pe Facebook despre guvernarea PSD și promisiunile nesustenabile pe care social-democrații le-au făcut românilor, programul acesteia având ca idee de bază „cumpărarea votanților prin promisiuni și gargară”.

De asemenea, economistul anunță că varianta alegerilor parlamentare anticipate nu se „află pe radar”, deoarece ar trebui organizate în următoarele două săptămâni, dat fiind faptul că mai sunt 6 luni până la alegerile prezidențiale, iar Constituția interzice acest lucru. 

Cristian Păun spune că este mai bine ca PSD să „plătească toate oalele sparte că altfel iar e cu ”ăia de taie” și ”ăia de dau”. Cu băiatul ”bun” și băiatul ”rău”!”, iar astfel preluarea guvernării de către PNL și USR în acest moment ar fi o acțiune periculoasă.

Redăm textul lui Cristian Păun:

Preluarea guvernării în acest moment este foarte periculoasă.

PSD a făcut tot felul de promisiuni nesustenabile. Practic, programul lor se reduce simplu la: cumpărarea votanților prin promisiuni și gargară.

Au promis dublarea punctului de pensie, au tot amânat calendarul creșterii punctului de pensie pentru că au atins demult cu degetele fundul sacului.

Prin octombrie urma să vină prima creștere semnificativă pentru circa 5 milioane de pensionari. Care au o pensie de mizerie, asta nu contestă nimeni.

Trebuie lăsați să o facă ei. Că așa au cumpărat voturile din 2016. Cu promisiuni. Cu gargară.

A lua puterea în acest moment prin alegeri anticipate devine imposibil (în 2 săptămâni se fac 6 luni până la prezidențiale și Constituția nu ne dă voie). 2 săptămâni nu sunt suficiente să organizezi anticipate cu tot ceea ce înseamnă. Deci această soluție nu e pe radar.

Să preiei guvernarea fără un Parlament pe care să contezi și fără instituții prietenoase, fiind populate cu tot felul de politruci (gen ASF, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, CCR) iar nu e bine. Că ăștia vor face tot posibilul din prima clipă să dai greș, chiar dacă presupunem, teoretic, că ai vrea să continui aventura asta periculoasă în care ne-au împins unii de acum stau la adăpost de urgia eșecului celor pe care i-au consiliat / ajutat (prost evident). Nu întâmplător politicienii se stropșesc cu zăduf la ”ăia de le-au mărit pensiile și salariil” și par că nu înțeleg și nu își explică ce au pățit. Le spun eu ce au pățit: au avut încredere oarbă în unii de păreau (accentuez păreau) că știu ce spun și care la orice discuție logico-teoretică despre echilibrele macroeconomice o dădeau în bobi.

Deci nu!

Să îi lăsăm să plătească toate oalele sparte că altfel iar e cu ”ăia de taie” și ”ăia de dau”. Cu băiatul ”bun” și băiatul ”rău”!”, a scris Cristian Păun pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.