Tăriceanu, pus la punct de un europarlamentar pentru atacurile lansate către Kovesi: "Ar fi de preferat ca al doilea om în stat să nu mai dezinformeze oamenii!"


Tăriceanu, pus la punct de un europarlamentar pentru atacurile lansate către Kovesi: "Ar fi de preferat ca al doilea om în stat să nu mai dezinformeze oamenii!"

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan atrage atenția că Tăriceanu este co-liderul unei coaliții care „a eșuat lamentabil” în a atrage fonduri europene și că dezinformează oamenii, după ce a declarat că se teme că Laura Codruța Kovesi, în cazul în care va ajunge procuror-șef european, va bloca atragerea de fonduri europene. 

CITIȚI ȘI: Tăriceanu aruncă cu săgeți către UE și Kovesi pentru a-l apăra, inclusiv, pe Dragnea în cazul fraudei Tel Drum cu fonduri europene

România are rată de absorbție a fondurilor primite de la UE de doar 24%, la 5 ani și jumătate de când a debutat actualul cadru financiar de 7 ani”, atrage atenția europarlamentarul PNL.

Totodată, Siegfried Mureșan subliniază că rolul viitorului procuror-șef european nu este acela de a bloca absorbția fondurilor europene, ci de a-i apăra pe „beneficiarii cinstiți ai fondurilor europene de politicienii corupți și de infractorii care fac fraude cu fonduri UE”.

Redăm mesajul eurodeputatului PNL:

"Călin Popescu-Tăriceanu este co-liderul unei coaliții care a eșuat lamentabil în a atrage fonduri europene.

România are rată de absorbție a fondurilor primite de la UE de doar 24%, la 5 ani și jumătate de când a debutat actualul cadru financiar de 7 ani.

Acum, domnul Tăriceanu se teme că noul procuror-șef european va bloca ceea ce, de fapt, guvernul pe care îl susține nu a fost în stare să facă: atragerea fondurilor UE alocate țării noastre.

Rolul viitorului procuror-șef european nu este de a bloca absorbția fondurilor europene, cum dezinformează domnul Tăriceanu. Rolul lui este de a-i apăra pe beneficiarii cinstiți ai fondurilor europene de politicienii corupți și de infractorii care fac fraude cu fonduri UE.

Ar fi de preferat ca al doilea om în stat să nu mai dezinformeze oamenii, ci să tragă la răspundere guvernul pe care îl girează pentru proasta absorbție a fondurilor europene", transmite Siegfried Mureșan.

Amintim că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a scris pe Facebook marți că îi e „teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.