Ludovic Orban se bazează pe votul unor parlamentari ai PSD după negocierile eșuate cu Ponta


Ludovic Orban se bazează pe votul unor parlamentari ai PSD după negocierile eșuate cu Ponta

Premierul desemnat Ludovic Orban a susținut o declarație de presă în urma negocierilor eșuate cu Pro România privind susținerea Guvernului. 

CITIȚI ȘI: Negocierile PNL-Pro România au eșuat. Ponta dă cu flit Guvernului Orban

Ludovic Orban s-a arătat în continuare încrezător în legătură cu șansele ca Guvernul său să primească votul de învestitură, iar în acest sens a anunțat că se vor purta negocieri individuale inclusiv cu parlamentari ai PSD. Totodată, președintele PNL a precizat că nu se aștepta ca Ponta să acorde susținerea Guvernului PNL și i-a transmis liderului Pro România că, de fapt, prin nesusținerea guvernării liberale este un aliat al PSD și al Vioricăi Dăncilă. 

"Sincer să vă spun nici nu aveam foarte mari așteptări. Pe de altă parte, îmi este foarte greu să înțeleg această atitudine. Pe de-o parte votezi o moțiune de cenzură ca să dai jos Guvernul Dăncilă și pe de altă parte nu participi la învestirea unui Guvern care să înlocuiască Guvernul Dăncilă. Este o contradicție în atitudine. În mod evident vă mărturisesc că mă așteptam la aceasta poziție. Asta nu înseamnă că șansele de a reuși învestitura Guvernului nu rămân în picioare. Continuăm negocierile individuale cu parlamentari independenți, parlamentari care se află în diferite situații, de asemenea purtăm discuții și cu parlamentari din PSD, dar evident că nu purtăm nicio negociere instituțională cu PSD. Nu avem ce discuta cu PSD. (...)

Cine nu votează Guvernul PNL este de fapt cu PSD și cu Dăncilă și se face coresponsabil pe de-o parte la păstrarea ilegitimă la putere a acestei rămășițe de Guvern care face numai prostii și numai lucruri care dăunează grav interesului general al României. Pe de altă parte, cine nu votează învestirea Guvernului devine responsabil pentru inexistența unui Guvern care să aibă capacitatea deplină de exercițiu și care să ia măsuri extrem de importante pentru România", a declarat Ludovic Orban. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.