Deși îi este frică să fie tras la răspundere, USR și PNL se pregătesc să-l cheme pe Raed Arafat în Parlament


Deși îi este frică să fie tras la răspundere, USR și PNL se pregătesc să-l cheme pe Raed Arafat în Parlament

Deși șeful DSU, Raed Arafat, vrea să dea explicații abia după alegerile prezidențiale referitor la filmarea ascunsă privind intervenția ISU în seara tragediei de la Colectiv, deputatul USR Tudor Benga anunță că a vorbit cu parlamentarul PNL Florin Roman, președintele Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, iar luni, 28 octombrie, va cere o convocare directă a secretarului de stat, Raed Arafat, "pentru a veni în comisie la o sesiune de întrebări și răspunsuri pe subiect".

VEDEȚI ȘI: Colectiv, imagini horror ascunse timp de patru ani. Unul dintre șefii ISU cedează nervos și înjură morții: „Lasă-i în p**a mea!”

CITIȚI ȘI: În loc să-și dea demisia, Raed Arafat sfidează românii prin două reacții incalificabile

De subliniat faptul că deputatul USR Tudor Benga informează că ședințele sunt "în mod normal publice și cetățenii pot solicita să asiste".

Redăm mesajul deputatului USR:

"Am văzut acum înregistrarea apărută azi de la Colectiv. Horror! Am citit de asemenea că tatăl uneia dintre victimele de atunci încearcă să stea de vorbă de aproape patru ani cu Raed Arafat. L-am avut luni pe Arafat prezent în comisia de administrație pentru a susține un proiect de lege. Am vorbit acum la telefon cu Florin Roman, președintele comisiei de administrație din care fac și eu parte. A rămas ca luni în ședință să cer comisiei o convocare directă a secretarului de stat pentru a veni în comisie la o sesiune de întrebări și răspunsuri pe subiect. Ședințele comisiei sunt în mod normal publice și cetățenii pot solicita să asiste. Vă țin la curent!", scrie deputatul USR Tudor Benga pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.