PSD și PSD-ul maghiar, UDMR, continuă să amenințe Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură. Inițiativa care le provoacă coșmaruri pesediștilor


PSD și PSD-ul maghiar, UDMR, continuă să amenințe Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură. Inițiativa care le provoacă coșmaruri pesediștilor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus duminică seara la Antena 3 că are în plan depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban "până la finele anului, dar nu aceasta este prioritatea PSD în acest moment".

"Cum să iei CEC-ul să-l vinzi? Nu şi-a permis nimeni până acum să îl ducă capul să ia CEC-ul să îl vândă. (...) Dacă vor să vândă CEC, o să depunem moţiune de cenzură", a zis Ciolacu.

Totodată, Ciolacu a adăugat că şi în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe decizia ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, PSD depune moţiune de cenzură.

CITIȚI ȘI: Liderul deputaților UDMR amenință că vrea să dea jos Guvernul Orban dacă va fi dată OUG sau se va angaja răspunderea privind o măsură vitală pentru România

De asemenea, liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, a declarat pentru publicația maghiară Maszol că formațiunea sa este gata să se confrunte cu Guvernul Ludovic Orban, votând o moțiune de cenzură, în cazul în care va fi dată o OUG sau va fi asumată răspunderea de către Executiv pentru alegeri locale în două tururi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.