Coronavirus: Weber încearcă să presare panica în rândul românilor, cerându-i lui Iohannis să declare starea de urgență

Avocatul Poporului Renate Weber îi solicită președintelui României Klaus Iohannis să declare starea de urgență pe fondul epidemiei de coronavirus, țara noastră având până în prezent 48 de cazuri confirmate. 

Renate Weber: "Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României. Nu punem în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale. Acestea sunt exigențele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi și libertăți nu poate fi făcută decât în condițiile art. 53 din Constituția României. România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr.1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai".

Amintim că președintele a atacat ieri politicienii alarmiști care îi cer să declare starea de urgență în România din cauza coronavirusului, transmițându-le românilor să se informeze doar de la autorități.

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Klaus Iohannis atacă politicienii alarmiști în cazul noului coronavirus: "Vă sfătuiesc să schimbați canalul!"

Klaus Iohannis: "Dacă îmi permiteți să vă dau un sfat, dacă vă uitați la TV și vedeți politicieni care dau sfaturi la toată lumea și le știu pe toate eu vă sfătuiesc să schimbați canalul. Luați sfaturi de la autorități. Autoritățile sunt pregătite, dau cele mai bune sfaturi și sunt, cum s-ar spune, pe fază".