De ce nu-l zboară PNL din guvern pe UDMR-istul penal Laszlo Borbely? Individul a scăpat de pușcărie numai datorită imunității parlamentare, fentându-i de două ori pe procurorii DNA într-un dosar în care doar el mai e în libertate

Din moment ce se află în structura guvernului încă de pe vremea PSD, care l-a răsplătit cu funcția de consilier de stat, de ce nu-l zboară PNL din guvern pe UDMR-istul penal Laszlo Borbely?, personajul care a scăpat de două ori de DNA grație imunității parlamentare.

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) amintește pe Facebook că, în urma dosarului instrumentat de DNA, intermediarii șpăgii și mituitorii au ajuns la pușcărie, numai beneficiarul șpăgii – dubiosul Laszlo Borbely – a scăpat de brațul legii și se lăfăiește acum într-o funcție călduță și racordată la banul public.

Vă prezentăm comentariile lui Mircea Marian:

”Cât de supărat e nenea Kelemen Hunor pe guvernul PNL îți dai seama citind, azi, pe site-ul Guvernului, că domnul consilier de stat Laszlo Borbely a dirijat videoconferința RO-HYDROHUB, la care au participat vreo 3-4 miniștri.

Da, vorbim de acel Laszlo Borbely ot UDMR care a scăpat de două ori de DNA punându-se sub protecția imunității parlamentare. Intermediarii șpăgii și mituitorii sunt toți la pușcărie, beneficiarul ei - NU. România, țara in care suntem egali în fața legii. Sau nu.

Domnul LB e în guvern din vremurile PSD, dar cine să supere UDMR-ul și să-l dea afară cu fulgi cu tot? Un penal reprezintă cu cinste, în Guvern, uniunea domnului KH (Kelemen Hunor – n. red.).

PS: Consilier de stat este funcție de demnitate, rang de secretar de stat sau, dacă vreți, un fel de ministru adjunct”.