Jandarmii vor să transforme România într-un stat milițienesc. Săftoiu calmează spiritele: "Acel document nu e un proiect de lege. E un punct de vedere al Jandarmeriei la o inițiativă legislativă la care lucrăm"


Jandarmii vor să transforme România într-un stat milițienesc. Săftoiu calmează spiritele: "Acel document nu e un proiect de lege. E un punct de vedere al Jandarmeriei la o inițiativă legislativă la care lucrăm"

Deputata PNL Adriana Săftoiu a precizat că documentul Jandarmeriei care prevede practic reprimarea dreptului de a protesta nu reprezintă de fapt un proiect de lege, ci este punctul de vedere al jandarmilor în legătură cu o inițiativă legislativă la care lucrează mai mulți deputați, proiect care "e despre dreptul cetățeanului de a protesta și obligația statului de a-i apăra acest drept"

CITIȚI ȘI: Vela îl face uitat pe Dragnea: Jandarmeria propune cel mai odios proiect de lege din 1989 încoace prin care se încearcă reprimarea oricărei forme de protest

Astfel, Adriana Săftoiu a oferit asigurări că proiectul de lege la care lucrează parlamentarii este diferit de documentul lansat de Jandarmerie pe post de punct de vedere

CITIȚI ȘI: Presadă îi cere socoteală lui Vela pentru proiectul dictatorial al Jandarmeriei privind protestele: "România este stat de drept și nu vrem să devină un stat polițienesc!"

Săftoiu, pe Facebook: "Câteva precizări despre documentul Jandarmeriei care circulă pe net privind modificarea legii adunărilor publice. Si fac precizările în cunoștiință de cauză. Acel document nu e un proiect de lege. E un punct de vedere al Jandarmeriei la o initiativă legislativă la care lucrăm câtiva deputați impreună cu mai multe ONG-uri. Viziunile sunt destul de diferite, dar proiectul la care lucrăm e încă în lucru si "punctul de vedere" al Jandarmeriei e doar un punct de vedere. Proiectul pe care sperăm să il finalizăm in două săptămâni il vom pune in dezbatere publică înainte să îl depunem în Parlament. Sunt multe puncte care despart cele două abordări, dar am considerat necesar să consultăm una dintre instituțiile importante atunci când vine vorba si de adunările publice. Legea noastră e despre dreptul cetățeanului de a protesta si obligația statului de a-i apăra acest drept".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.