Motivul principal pentru care PSD trebuie împiedicat la vot să mai ajungă la guvernare: miliardele de euro de la UE vor fi acordate în funcție de respectarea statului de drept


Motivul principal pentru care PSD trebuie împiedicat la vot să mai ajungă la guvernare: miliardele de euro de la UE vor fi acordate în funcție de respectarea statului de drept

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a atras atenția că acordarea fondurilor europene se va face în funcție de respectarea statului de drept.

"Comisia Europeană a propus un instrument pentru a lua măsuri cu majoritate calificată în caz de încălcare a statului de drept", a precizat șefa Comisiei, Ursula von der Leyen.

"A fost luat un angajament foarte clar pentru a proteja interesele financiare ale UE și pentru a controla mai strict fondurile europene", a adăugat ea. (sursa: Newsweek)

Totalul de 79,9 miliarde de euro pe care îl va primi România este defalcat astfel, conform g4media:

- 46,3 miliarde euro fonduri nerambursabile din Bugetul multianual al UE pentru perioada 2021- 2027

- 33,5 miliarde euro din NextGenerationEU (fondul pentru relansare economică). Din aceștia, granturi nerambursabile vor fi 16,8 miliarde de euro, iar împrumuturile rambursabile vor fi de 16,7 miliarde euro. Astfel, 63,1 miliarde de euro este cuantumul de fonduri europene nerambursabile alocat României.

În condițiile în care alocarea celor 79,9 miliarde de euro este condiționată de respectarea principiilor statului de drept, dorim să reamintim că PSD, în epoca lui Liviu Dragnea, a dus o luptă asiduă cu justiția din România, iar în prezent, deși infractorul din Teleorman se află la pușcărie, cei care l-au deservit sunt în continuare în poziții-cheie în partid. În acest sens, subliniem că votul de la alegerile locale și parlamentare din 2020 are o miză extrem de importantă, iar o victorie a PSD ar însemna, mai mult ca sigur, miliarde de euro pierdute pentru țara noastră. De altfel, reiterăm faptul că PSD, prin senatorul Daniel Zamfir, poate duce România în situația de a pierde toate fondurile europene.

CITIȚI ȘI:

1. Toxicul Zamfir îngroapă România. Fostul director de cabinet al lui Cioloș, semnal de alarmă: "Riscăm să pierdem toate fondurile europene, inclusiv cele pentru Covid19!"

2. Pesedistul Zamfir vrea să lase România complet fără fonduri europene printr-un proiect de lege dedicat unui apropiat al pușcăriașului Dragnea. Avertismentul CE

3. Orban reliefează cel mai odios atac al PSD, prin senatorul Zamfir, asupra României: Riscăm să pierdem TOATE fondurile europene!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.