Oreste prezintă motivele pentru care PSD o schimbă pe Birchall de la Justiție. Mesajul Departamentului de Justiție al SUA

Procurorul general al SUA, William Barr, a anunțat luni că a invitat-o pe Ana Birchall, încă ministru al Justiției, la Washington în septembrie, căci o consideră un partener vital și de încredere în lupta împotriva corupției. Acesta reprezintă un avertisment al SUA pentru PSD să renunțe la schimbarea Anei Birchall de la Justiție. 

Totodată, jurnalistul Oreste Teodorescu a atras atenția asupra motivelor pentru care PSD, care face jocurile Rusiei, vrea să o schimbe pe Birchall cu Dana Gîrbovan.

"Iată motivele pentru care vuvuzele Kremlinului au slobozit-o din funcție pe Birchall de la Justiție...

Procurorul general William P. Barr o invitase pe Ana Birchall, ministrul român al Justiției, pentru reuniune oficială în septembrie

"Departamentul de Justiție a colaborat strâns cu Ana Birchall și o consideră un partener vital și de încredere în lupta împotriva corupției. Conducerea ei vine într-un moment vital pentru România, unde controversele au ridicat întrebări cu privire la angajamentul României de a respecta valorile legii și au diminuat încrederea publicului și au provocat o îngrijorare tot mai mare în comunitatea internațională. Sub conducerea Birchall, România poate fi din nou un model în regiune pentru progresul în problemele anticorupție", a precizat jurnalistul. 

Consultați AICI comunicatul integral al procurorului general al SUA