PSD a votat pentru un stat polițienesc. Jandarmii și polițiștii pot agresa protestatarii pașnici prin proiectul de lege al ministrului de Interne Carmen Dan

Proiectul de lege ce prevede sporirea atribuțiilor Poliției, inițiat de Carmen Dan și Florin Iordache, (îl puteți consulta AICI) a fost adoptat cu 173 de voturi "pentru", 82 "împotrivă", iar șase deputați s-au abținut. Camera Deputaților a reprezentat forul decizional. Legea nu va merge momentan către promulgare întrucât PNL și USR o vor ataca la CCR

"Gata, deputatii au votat legea care da puteri sporite fortelor de ordine. Acea lege despre care Stelian Ion spune ca da liber la batut protestatarii pasnici. PNL si USR spun ca vor ataca la CCR", a spus jurnalista Loredana Diacu pe Facebook. 

Deputatul USR, Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice, a fost întrebat de publicația Epoch Times în cadrul unui interviu (îl puteți citi AICI) care sunt efectele juridice ale acestei legi:

"Poliţiştii ar putea să solicite protestatarilor să părăsească zona, cum s-a mai întâmplat, şi dacă nu se supun indicaţiilor poliţiştilor, aceştia pot folosi forţa, bastoanele, forţa fizică, pumnii, picioarele, gazele lacrimogene şi alte instrumente pe care le au în dotare, având acoperirea legii.

Aceste mijloace sunt total inacceptabile faţă de protestatarii paşnici de aceea noi vom ataca la Curtea Constituţională, vom folosi toate mijloacele care ne sunt la îndemână pentru a bloca acest proiect.

E adevărat, sunt câteva articole care au probleme, dar tocmai pentru că aceste puţine articole sunt foarte grave, vom face toate demersurile pentru ca legea să nu intre în vigoare în această formă.

Mai sunt şi alte prevederi. De exemplu, se creşte amenda pentru refuzul de legitimare sau pentru faptul că nu ai la tine eventual cartea de identitate pentru a te legitima: de la 500 lei cât este acum maximum, la 1500 de lei. Este o creştere foarte mare. Este de trei ori mai mult decât în prezent. Nu cred că se justifică. Un alt motiv pentru care vom vota împotrivă şi vom contesta", a declarat Stelian Ion".