Stimate domnule ambasador Adrian Zuckerman


Stimate domnule ambasador Adrian Zuckerman

Numele meu este George Mioc și sunt, la fel ca dvs., un cetățean american care a emigrat din România în Statele Unite în căutarea libertății. Sunt antreprenor, locuiesc, lucrez și votez în statul Texas, dar rămân foarte puternic implicat în politica românească. Aici, în SUA, sunt un constant alegător republican.

În ultimii ani, mesajele mele de pe Facebook au avut un impact tot mai mare, iar numărul celor care îmi urmăresc pagina de pe această rețea socială se apropie de 100.000, peste mulți politicieni români celebri. Mesajele mele, către prietenii mei de pe Facebook, au fost clare: de dreapta, pentru menținerea tradițiilor creștine ale românilor, în favoarea statului de drept și a economiei de piață. Am militat constant pentru sprijinirea luptei anti-corupție și am criticat dur, dar în termeni decenți, PSD și aliații săi. De exemplu, consider că actualul sistem de alegere a primarilor într-un singur tur de scrutin oferă PSD un avantaj extrem de incorect (sunt primari PSD din orașe mari, din Craiova sau București, printre altele, aleși cu voturile a 9% sau 14% din totalul alegătorilor), fapt care duce România la limita dictaturii, foarte departe de ceea ce noi, aici, în SUA, definim drept un sistem democratic. De aceea, am promovat constant revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

În ultimele luni, am fost unul din cei care au cerut Chinei comuniste să-și asume responsabilitatea pentru pandemia de coronavirus.

Rezultatul influenței mele crescânde este că armata de postaci ai PSD și ai Chinei comuniste au lansat un val de raportări către Facebook și am fost blocat constant, total sau parțial. Nici una din postările mele nu încălca standardele Facebook: termenii folosiți erau duri, dar decenți, în limitele limbajului folosit de orice politician al unui stat democratic. Niciodată nu am răspândit știri false!

Doresc să vă sesizez, deci, pe această cale, modul abuziv în care PSD se folosește de subvenția de la statul român: plătește “postaci“ (troli) care, pe de o parte, înjură adversarii partidului la modul cel mai vulgar, iar apoi aceeași “postaci“ (troli) mă raportează, în valuri, la Facebook. Fac această afirmație bazându-mă pe numeroasele relatări ale presei din România – acea parte a presei neafiliată politic și serioasă – care a relatat despre activitatea “postacilor“ (trolilor) PSD. Tot presa a arătat că PSD se folosește de bani publici și pentru a manipula sondaje (precum cele ale IMAS, institut controlat de fostul deputat și ministru PSD Alin Teodorescu, care și-a recunoscut colaborarea cu Securitatea ceaușistă).

Nu exclud ca această campanie a PSD să fie dublată de cea a “postacilor“ (trolilor) regimului de la Beijing, care, este de notorietate, a preluat metodele diversioniste ale Rusiei și se folosește de softuri speciale pentru a trola/ bloca criticii Partidului Comunist Chinez.

Cunosc limitele mandatului dvs. de ambasador, dar doream să vă aduc la cunoștință această situație specială și să vă rog ca, în măsura posibilităților, să interveniți, inclusiv la Facebook, în apărarea libertății de expresie a unui cetățean româno-american. Consider că modul în care PSD se folosește bani publici pentru a cenzura un cetățean româno-american este o chestiune de interes pentru Ambasada SUA la București. De asemenea, este de interes pentru Departamentul de Stat al SUA faptul că mesajele critice ale unui cetățean american la adresa regimului de la Beijing sunt blocate de Facebook fără un motiv temeinic.

Vă mulțumesc pentru atenția acordată,

George Mioc

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.