VIDEO. Baronul PSD Marian Oprișan are ȘAPTE VILE în aceeași curte. Traficanții de droguri sud-americani ar păli de invidie dacă ar vedea ce „hacienda” fabuloasă și-a tras Portofel la poalele muntelui


VIDEO. Baronul PSD Marian Oprișan are ȘAPTE VILE în aceeași curte. Traficanții de droguri sud-americani ar păli de invidie dacă ar vedea ce „hacienda” fabuloasă și-a tras Portofel la poalele muntelui

Cu o inocență prefăcută și nerușinată, pesedistul Marian Oprișan, un baron al răului politic absolut care ține în sărăcie și neputință un județ întreg de aproape 30 de ani, întreba recent în fața membrilor de partid cu înclinații și talente similiare: „unde sunt hoții de la PSD?”.

Dacă procurorii nu-și fac treaba, dacă autoritățile competente nu le pun întrebări acestor baroni fabulos de bogați (pesediști sau liberali) despre averile colosale pe care le-au obținut de-a lungul unei cariere politice cu salarii modeste de slujbași la stat, nu înseamnă că îmbogățirea unora ca Oprișan a venit pe căi naturale, legale etc. Oprișan nu a fost capabil să justifice nici măcar bolidul de peste 100.000 de euro achiziționat recent, transferând responsabilitatea asupra mamei despre care a spus că i l-ar fi luat cadou.

Cum justifică însă Marian Oprișan fabulosul său domeniu de mii de metri pătrați, de magnat, nu de om politic trăitor din leafa de la stat, filmat zilele acestea de jurnalistul Mălin Bot? Ascunsă în pădure, la poalele unui versant, incredibila proprietate a lui Oprișan, înconjurată de sute de metri de gard, pe alocuri întărit cu sârmă ghimpată, este compusă din nu mai puțin de șapte clădiri care par să fie vile de sine stătătoare, nu anexe ale unei construcții principale.

Potrivit lui Mălin Bot, proprietatea lui Marian Oprișan se află la 25 de kilometri de Focșani, între localitățile Bolotești și Vidra, la baza unui versant împădurit. „Este ca o fortăreață. Are un gard de vreo trei metri înălțime. Este supravegheată cu camere video, iar în pădure are gard cu sârmă ghimpată ca și cum ar fi un obiectiv militar. Această proprietate, Oprișan nu a declarat-o pentru că este trecută pe numele mamei”, spune Mălin Bot într-un reportaj pe care vă invităm să-l urmăriți mai jos pe pagină.

CITEȘTE ȘI: Familia procuroarei propuse la șefia DIICOT are strânse legături de afaceri cu familia securistoidă Burduja, acum parte din marea familie liberală. O dezvăluire incredibilă care scoate la iveală cum funcționează sistemul controlat încă de fosta Securitate

Anul trecut, Oprișan a fost surprins la volanul unui Ford Shelby, ultimul model, care valorează, cu dotări minime, 118.000 de euro. Apoi a fost văzut și la un show-room auto, în timp ce se interesa de achiziţionarea unui BMW seria 7, relata G4Media.ro.

Întrebat dacă şi-a cumpărat maşină, preşedintele Consiliului Județean Vrancea a declarat: "Nu am comandat, am fost în vizită să mă uit, ca oricare om pasionat de automobile. Am văzut o ofertă, am configurat de curiozitate un tip de autoturism, mă gândesc dacă o iau sau nu."

Întrebat de reporterul G4Media.ro de unde provin banii cu care ar face achiziţia, acesta a răspuns: "Nu mai puneți întrebări la capitolul ăsta. Eu am mai declarat că atunci când am intrat în politică, în administrație, aveam un milion și jumătate de mărci. Când mi s-a făcut o înscenare și mi s-a pus sechestru pe o mașină, i-am dat toți banii mamei mele. Acolo sunt banii mei."

Tot de la mama sa, Oprișan are şi fabulosul domeniu filmat de Mălin Bot. Pe „mătuşa Tamara” a lui Marian Oprişan o cheamă Lucia Gherarde și a lucrat 30 de ani la o fabrică de confecţii din Focşani, ca paznic al clădirii. Salariul, cu sporuri de noapte, se învârtea în jurul sumei de 2.000 de lei - sumă lunară care nu ar permite nimănui să facă economii cu care, mai apoi, să construiască un "palat".

În declaraţia de avere din 2018 a lui Oprişan apare doar un depozit de 75.000 de lei şi 51.000 de euro, bani dăruiţi, evident, tot de mama lui, sub forma unui împrumut.

Anul trecut, nu a fost înregistrată nici o maşină în acte, nimic altceva care să justifice opulenţa pe care o afişează preşedintele Consiliului Judeţean. Prezente în acte sunt doar două împrumuturi scadente în 2020, care însumează 35.000 de euro. Declaraţia de avere din 2019 a fost anonimizată, la cererea politicianului, pe site-ul CJ, arată și Newsweek.

CITEȘTE ȘI: Răspunsul scârbavnic al beizadelei Tianu la o mega anchetă de presă care vizează legăturile șefei anti-mafia cu clanul securistoid Burduja-Toma

O membră a USR reclamă că a fost agresată fizic și pipăită de un SPP-ist, la Parlament. Povestea tinerei a stârnit însă odioase hohote de râs în tabăra PNL care a ironizat presupusa victimă

FOTO. Cum a apărat uriașul Emil Cioran un reputat scriitor pedofil, spunându-i victimei că este o onoare să fie favorita acestuia



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.