VIDEO. Presa PSD. Cum a zbierat o „jurnalistă” de la Radio România Actualități la Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu


VIDEO. Presa PSD. Cum a zbierat o „jurnalistă” de la Radio România Actualități la Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu

În conferința celor două doamne de la Dăruiește Viața, întrebările presei, care debutează pe la minutul 35 (Liveul Epoch Times) sunt deschise de o individă care nu se prezintă, chestionându-le agresiv, cu ton inchizitorial, pe Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu asupra angajamentului inițial de a suporta toată dotarea spitalului din donații.

Potrivit surselor Podul aceasta ar fi o jurnalistă de la Radio România Actualități (RRA), Adriana Turea, în glasul căreia își uniseră parcă vocile cele două țoape care au denigrat proiectul „Noi facem un spital”, Gabriela Firea, primăreasa PSD a Bucureștiului, și modista PSD Dana Budeanu.

Redăm integral mai jos schimbul de replici dintre cele trei, cu mențiunea că puteți urmări și VIDEO pe pagina de Facebook a Epoch Times (AICI, de la minutul 35, aproximativ).

 Jurnalista Radio România Actualități: La început, în prima conferință, de prezentare a spitalului ați spus că, eu cel puțin așa am înțeles, vreau să știu, să lămurim dacă am înțeles bine, toată dotarea spitalului o suportați tot din donații. E așa?”

Carmen Uscatu: „La început, în 2015, când am început campania de strângere de fonduri, noi ne-am propus să renovăm actuala secție de oncologie...”

Jurnalista RRA aproape urlând: „Eu vorbesc doar de spital. Nu mă interesează secția de oncologie din spital! Spitalul nou! Deci direct la subiect!”

Carmen Uscatu: „Deci ne-am propus să renovăm secția, după care ne-am propus să construim un nivel deasupra altei clădiri, lucruri care nu au fost posibile din punct de vedere tehnic. Și atunci ne-am propus să facem o clădire cu trei niveluri în care să avem un compartiment de radioterapie, iar restul nivelurilor să fie de oncologie și hemato-oncologie pediatrică. Sigur că, între timp, proiectul acesta, care este unul în dinamică, a crescut de la trei etaje la nouă niveluri...

Jurnalista RRA: „Nu mi-ați răspuns la întrebare! Vreau răspunsul direct la întrebare!”

Carmen Uscatu: „Da, ne-am propus să construim o clădire și ne-am propus ca, dacă nu vom fi ajutați pe radioterapie, pentru că am identificat acest program cu Banca Mondială al ministerului Sănătății - și să ne înțelegem, BM finanțează, dar MS trebuie să plătească înapoi acești bani, iar MS trebuie să aibă grijă de copiii bolavi de cancer, și da, am considerat că e și rolul ministrului Sănătății, al autorităților să sprijine acest proiect al societății civile. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Și da, vom finanța noi și cu aparate de radioterapie și echipamente...”

Oana Gheorghiu: „Mi-aduc aminte foarte bine ce am povestit. Am povestit că construim un spital, că avem speranțe că statul român va veni alături de noi și lucrul ăsta l-am spus în permanență, că sperăm ca Minsterul Sănătății să introducă proiectul Marie Curie în programul cu Banca Mondială pentru că există un proiect în derulare pentru dotarea cu radioterapie a centrelor. Da, am spus că, în cazul în care statul român nu-și va face treaba, ne vom ocupa noi și să-l dotăm, lucru pe care deja îl facem. Am fost la doamna Pintea imediat după ce s-a instalat, ne-a promis că ne introduce în proiectul cu Banca Mondială și acolo s-a oprit totul...”

Jurnalist RRA:Deci radioterapia ar trebui s-o susțină ministerul?”

Oana Gheorghiu: „Cred că v-am explicat foarte clar...”

Jurnalist RRA: „Nu, nu am înțeles....”

Și delirul continuă, Oana Gheorghiu încercând s-o lămurească pe întrebătoarea de la RRA că Dăruiește Viața s-a angajat să construiască buncărele, urmând apoi ca statul să le doteze cu aparatura necesară. Un singur aparat de radioterapie costă în jur de trei milioane de euro și ar fi nevoie de cel puțin două ca atunci când pică unul dintre ele, să existe unul de rezervă, a mai spus Oana Gheorghiu. Jurnalista nu s-a oprit însă aici, dorind să afle detalii despre construcție, că de ce au pornit cu trei etaje și au ajuns la șase, nouă etc.

Vă reamintim că în fruntea Societății Române de Radiodifuziune se află un fidel al partidului-mafie, Georgică Severin (fost senator PSD, căruia i se spunea într-o vreme „omul lui Dragnea”), un individ plin de el la propriu și la figurat, cu aere de vătaf, dar umil și slugarnic cu mai marii PSD. Severin a fost acuzat recent că intenționează să blocheze cu ajutorul CNA intervențiile lui Klaus Iohannis la posturile SRR.
Despre reclamațiile angajaților din radio la adresa lui detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.