Numărul voturilor pe care se bazează Ludovic Orban pentru învestitura guvernării PNL

Șansele Guvernului Orban de a primi votul de învestitură sunt mici, potrivit datelor prezentate de postul de televiziune Digi 24. 

Victor Ponta, deși a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, menține guvernarea PSD, sub formă de interimat, la Palatul Victoria anunțându-l miercuri pe premierul desemnat Ludovic Orban că parlamentarii Pro România, 31 la număr, nu vor acorda votul de învestitură guvernării liberale

CITIȚI ȘI: Negocierile PNL-Pro România au eșuat. Ponta dă cu flit Guvernului Orban

Astfel, în cel mai bun caz, Orban dispune în prezent de un număr de 226 de voturi din cele 233 necesare învestiturii Guvernului pe care-l creionează. În cel mai bun caz pentru că PMP, prin liderul Eugen Tomac, s-a arătat nemulțumit de negocierile avute marți cu liberalii și urmează să ia o decizie în privința susținerii Executivului Orban. De subliniat că PMP dispune de 18 parlamentari. Totodată, există posibilitatea ca un parlamentar al USR și unul de la minorități să lipsească de a votul de învestitură din motive medicale. 

CONSULTAȚI ȘI: Ludovic Orban se bazează pe votul unor parlamentari ai PSD după negocierile eșuate cu Ponta

LECTURAȚI ȘI: PMP dă semne că NU va susține Guvernul Orban. Cele două condiții pe care premierul desemnat nu le-a acceptat

Pe cale de consecință, Ludovic Orban este nevoit în aceste momente să negocieze inclusiv cu parlamentari din cadrul Partidului Social Democrat. 

"Continuăm negocierile individuale cu parlamentari independenți, parlamentari care se află în diferite situații, de asemenea purtăm discuții și cu parlamentari din PSD, dar evident că nu purtăm nicio negociere instituțională cu PSD", a declarat premierul desemnat Ludovic Orban.